På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 7 mars 2009

Dagens fynd!

Fynd nr 1!


Idag har det gått i kökets tecken hela dagen. Det har lagats mat mer eller mindre hela dagen och därimellan har jag försökt truga i Sigge lite käk, men han har totalt matvägrat och bara velat vara nära. Här ikväll, precis innan läggningen upptäckte Joakim att det var något litet vasst i underkäken i fram...så där fick vi svaret!

Efter frukosten åkte vi på presentjakt till Ytterby och "Specialen" (Citygross Special-butik där det finns spik, husgeråd, kläder, leksaker, lampor, trädgård, båttillbehör, förvaring, färg, mattor, kuddar....och massa mer!). Imorgon är det dags för kalas igen och nu är det Simon i Frölunda som fyller 2 år. Jo, vi hittade något som både jag och Nils tycker passar...

När vi var i affären fick jag chans att kolla runt lite och hittade lite fina, billiga saker som jag gärna skulle kunna tänka mig i mitt kök.

Först har vi muggen ovan från danska Aida, en termomugg (sådan som håller det flytande varmt lite längre och som man inte kan bränna fingrarna på). Fanns i två storlekar, en mindre och en större och i en massa färger; vitt, turkos, rött osv. I en inredningstidning jag prenumererar på såg jag att det rekommenderade priset var ca 150:-/st (vet inte vilken storlek det gällde) men här: liten mugg 29.95:- och stor mugg 39.95:- (!!!!!!!!!!!!...öööö...skulle kanske slagit till på några...)

Fynd nr 2!

Såg också dessa kaffekoppar i klarglas som jag tyckte var jättefina. Enkla och samtidigt stilrena. Påminner mig om en servis min morfar hade som vi alltid drack varm choklad ur när jag var liten...pris?...kommer inte ihåg men billigt iallafall!

Sist såg jag dessa klassiska glas fast här fanns de i en massa schyssta färger som rött, turkost, gult och cerise. Jättefräscha till sommaren med vit dukning kanske...? (Pris?... minns inte men de var också jättebilliga).

Fynd nr 3!

Måste bara....Caroline af Ugglas är skön tycker jag. Hennes låt växer lite för varje gång jag hör den och hon är så cool tycker jag, hon kör sin grej rakt igenom liksom. Såg ni när hon släppte lös och for runt och dansade när de var över...härligt!

Hej då för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar