På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 16 mars 2009

Dag 1

Efter en natt i nya sängar och dessutom hela familjen i ett rum vaknade vi utsövda till ett vintrigt Lindvallen. Himmeln var lätt grå men väderrapporten lovade sol senare i eftermiddag vilket också stämde. Efter frukosten var vi redo för skidskola och vi hade verkligen försökt förbereda Nils på vad det skulle innebära. Cirka en minut efter att Nils fått på sig sina pjäxor kom tårarna... redan då misstänkte jag utgången av förmiddagens aktiviteter...

Vid lunchtid hade Nils iallafall haft på sig sina pjäxor under hela lektionen och skidor en stund. Han hade åkt rullband men bara tittat på när de andra åkte i backen med skidläraren. Han hade sällskap av en annan pojke också... Det hade kommit lite tårar till och från under lektionen men Maja (skidläraren) fick iallafall ett hejdå när lektionen var slut! Joakim har idag fått hållt honom sällskap under lektionen men vi hoppas att vi senare i veckan når målet att han kan vara där själv!

Nog kan jag förstå Nils reaktion idag; pjäxor som sitter åt och är svåra att gå i och skidor som man halkar runt på och dessutom hjälm och skidglasögon...och sedan kräva att han skall ta sig fram med dessa obekanta föremål. När vi kom hem och det gick upp för Nils att vi skulle ut igen efter lunchen blev han upprörd...men efter lite prat och bearbetning och att vi både skulle åka pulka och skidor och dessutom löfte om fika i backen (som vår son är överförtjust i som ni vet...vi packade dessutom ner goda grejor som muffins och kex-kolad...oj vad vi mutar...) var han med på noterna igen.

På väg hem till stugan för andra gången idag kunde vi konstaterat att eftermiddagen var mer lyckad för Nils än vad förmiddagen hade varit. Vi började i pulkabacken med massor av härliga åk och sköna skratt och helt plötsligt kom det från Nils (självmant) att han ville pröva sina skidor igen och det var nog rullbandet som lockade fram detta. På med pjäxor och skidor och iväg på rullbandet och sedan nerför backen med hjälp av pappan och en stav...och detta flera gånger. Sedan övade vi på flygplanet som Maja ville att vi skulle träna på och Nils avslutande skidandet idag med att åka (ensam och utan stöd) mellan mig och Joakim nedför backen.

Nu ser vi framemot en ny härlig dag i backen ;)....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar