På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 18 mars 2009

Dag 3

Vasabyn, stuga nr 808, är stället där vi bor på i Lindvallen denna veckan. Närmaste liften är ett par hundra meter bort vilket är toppen när en 3½-åring, packning, vagn och skidutrustning skall med. Stugan är välplanerad med 3 sovrum och två toaletter med dusch (vilket helt eliminerat bort köbildningen...) och de 77 kvadratmetrarna rymmer också ett vardagsrum kombinerat med kök och en stor hall med gott om plats för pjäxor och skidkläder. Vår stuga är byggd i ett plan medan de flesta andra i området är i två plan och då med två hyresgäster, vilket vi slipper (skönt med tanke på att det blir lite oroligt på nätterna emellanåt...). Det man skulle kunna önskat är kanske en bastu som saknas i stugan.


Kök och matplats.

Vardagsrum i motsatt ände.

Efter misslyckandet igår med skidskolan för Nils kändes det som att han behövde en paus från det. Skidåkningen skall ju förknippas med något positivt så vi kände att vi behövde en dag med pulka, skratt och skidåkning om Nils själv ville för att få med honom på noterna igen.

Sent igår kväll diskuterade jag och Joakim nivån i gruppen Nils är anmäld till och de saker som krävts av honom redan andra dagen. När vi tittade i informationen om skidkursen vi anmält Nils till stod det: "Nybörjarkurs för våra treåringar där vi tränar på att hantera utrustningen, bromsa, stanna och svänga i mycket lätta backar. Undervisningen bygger på skoj och lek med skidor på fötterna. Vi håller till kring rullbandet i början av veckan men målet är att klara av knappliften innan veckan är slut. Förkunskapskrav: Inga förutom att du kan vara borta från mamma och pappa hela lektionstiden."


Det som skedde första dagen var hej och lite småprat och på med skidor och upp på rullbandet och åka ner ca 10 meter till backens början. Två barn vägrade åka ner och blev kvar i förälders knä i backen hela tiden och fyra åkte upp och ner där en av dem grät mer eller mindre hela tiden. Andra dagen var det hej och nu skall vi åka knapplift och dit är det ca 100 meter och att skråa dit som nybörjare och att göra detta efter att provat på skidor och pjäxor i en dag är väl tufft tycker jag, eller? Att träna på att hantera utrustningen, skoj och lek, hålla till kring rullbandet i början av veckan existerade inte alls enligt min uppfattning. Kanske hade första dagen för en nybörjare som är 3½ år bara behövt innebära nya pjäxor och att vänja sig vid dem och kanske bara lek runt rullbandet räckt för första dagen. Andra dagen kanske det kunde varit dags för skidor och rullband om gruppen var mogen för det......Så efter vårt prat igår kände jag att jag måste påtala mina funderingar för någon för kursen har inte alls levt upp till mina förhoppningar och inte till Nils heller. Han vill inte gå dit igen, det har han tydligt gjort klart för oss flera gånger idag och det känns jättetråkigt. Har varit och pratat med en kille vid välkomstcentret och han har noterat mina funderingar och imorgon skall jag prata med skidläraren (vilket känns konstigt tycker jag men så går det tydligen till så får vi se vad det leder till...)

Dagen idag har trots allt innehållit skidåkning för Nils för efter frukosten och lite pulkaåkning ville han självmant ta på sig pjäxor och skidor och åka med Joakim på rullbandet och i barnbacken för att efter fikat vilja prova knappliften mittemot där de blev kvar länge och åkte upp och ner massor av gånger. Så det finns ett intresse från Nils sida för skidåkning men starten i skidkursen triggade inte alls hans på rätt sätt. (...såg att det var bara var tre barn som dök upp idag...) Fortsättning följer!
Nils och Joakim i knappliften!


Sigge vill spela Dora med knuff... Han har blivit helt tokig i saker han inte får ha... och blir småtokig när han blir av med det han har haffat. Han har fått riktig kläm på att åla sig fram och tillbaka och har fått smeknamnet "Sälen" i Sälen av farfar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar