På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 20 mars 2009

Dag 5

Idag blev det dags för mamman att åka en stund i backarna igen. Efter lunch följde Nils med en stund ut i backen men efter två vurpor i knappliften ville han inte mer... Han och farmor gick för att köpa en tablettask och vi fortsatte upp i Märta express och fick en fin eftermiddag där solen tittade fram en stund. Backarna var något uppkörda och lite puckliga men det spelade ingen roll, vi var ju lediga en stund från barnen vilket kändes lyxigt!

Väl hemma spelade farmor och Nils "finns i sjön"...eller som Nils säger "finns i höön..." något som Nils lärt sig under vintersemestern och käkade Zoo.

Medan det spelades kort sälade Sigge "Sälen" runt överallt och lämnade dreggelspår efter sig. Värre än vanligt för under vår vecka här har två små framtänder tittat fram. Kanske därför han inte varit ett dugg intresserad av mat, det enda som går ner är vängill...och det i massor!!!! Han har blivit väldigt rörlig och rör sig nästan obehindrat över golvet överallt. Efter en dags ålande är hans body helt solkig på magen...och hans sockar hittar man lite här eller där eller inte alls!
Då lilla kusinen Ingrid idag fyller 6 månader bjöds det på Lindvalleninspirerad tårta av mammorna. Den var jättegod som allt annat vi ätit denna vecka. Upplägget har varit att vi familjevis har haft hand om två dagar var vad det gäller frukost, lunch och middag (farmor har tagit hand om några extra mål). Det har fungerat perfekt och med detta upplägget har man känt sig lite semesterledig från det där vanliga förbereda-laga-mat-plocka undan-diska-torka-träsket.

Så här har veckomatsedeln sett ut denna veckan (lunch/middag):
söndag: rullader med kokt potatis
måndag: paj/köttsoppa
tisdag: ärtsoppa eller gröt/spagetti med köttfärssås
onsdag: tomatsås med salvia och pasta/Åses fisk
torsdag: grillad korv med bröd i backen/fläskfilégryta med klyftpotatis
fredag: hemgjord pizza/mangochutneygryta med ris
lördag: gulaschsoppa/lax med hollandaise och kokt potatis
Tack alla för den goda maten!


Nu är det dags för soffan och Let´s Dance. Frågan är: vilka par dansar vidare till finalen? Jag tror det blir Laila och Morgan!

1 kommentar: