På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 17 mars 2009

Dag 2

Ikväll hettar det i kinderna hos de flesta av oss. Solen har nämligen lyst på oss idag och vi har haft en jättefin vinterdag i backarna.

Dagen startade med en intresserad och motiverad Nils som tog på sig sina pjäxor och skidor utan tårar...) och sedan fortsatte vi med lite förberedande skidåkning i barnbacken (fortfarande glada miner...) och rullbandet innan det var dags för skidskolan. Gruppen hade krymt avsevärt sedan igår och idag dök 3 av 7 barn upp. Nils var positiv men när Maja berättade att det var dags för knappliften tog det bomstopp! En skeptisk Nils följde med till liften men sedan kom tårarna och "vill inte" och en stund senare var allt väldigt jobbigt för honom en lång, lång stund och dagens skidskola avslutandes lång innan timmen var över. Tillslut blev det iallafall en tur i knappliften och åkning ner i barnbacken men med högljudda protester!! Men nu har vi glömt det och hoppas det blir lite mer skidåkning imorgon än vad det blev idag.

Prep med leverpastejmacka och festis hjälpte.....inte!

Efter lunch blev det för första gången dags för mamman och pappan att få sig några timmar i backarna och det var härliga åk vi fick. Nils, farmor och farfar gick till barnbacken och åkte skidor (!!!, jo, flera gånger dessutom...) och nötte även pulkan. Det blev visst både varm kolad och kexkolad och besök i legobutiken innan de släntrade hem. Sigge och Ingrid bäddade vi ner i vår dubbelvagn och sedan tog Malin med dem på promenaden medan Karin tog några åk i backen.
Just nu slappar vi i soffan och de små ligger och sover i varsitt sovrum. Karin och Malin har fått barnledigt en stund och har gått ut för att ta en öl någonstans. Väderleksrapporten lovade lite sol imorgon också så det ser vi fram emot!
Det är väldigt barnvänligt i Lindvallen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar