På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 30 april 2009

...det var nära ögat!

Denna valborgsmässoafton har vi varit hos familjen Ahlström. Vi dök upp redan under eftermiddagen och fikade först en stund och njöt av den härliga temperaturen på deras altan. Nils och Kajsa for runt och lekte och hoppade på Kajsas stora studsmatta. Det var mycket populärt vill jag lova. Mia och Jonas är inbitna grillare och använder sin grill året runt så även denna kväll fjuttade de på grillen och en stund senare blev bjudna på smarriga hemmagjorda hamburgare á la Jonas. De var mycket goda!


Min man och Nils fick senare under kvällen möjlighet att prova Guitar Hero World Tour och det var mycket populärt hos båda. Nils klagade dock lite på vägen hem för han hade fått så ont i armen av att trumma...

För första gången någonsin frångick vi ikväll kvällsrutinerna för Sigge som vanligtvis somnar vid halv åtta-snåret. Idag vid kvart i tio då vi åkte från Örgryte var han vaken och satt och jollrade ända till Stigs Center. Sedan övergick det i skrik tämligen raskt men jag höjde radion som spelade Britney Spears och så skrek de ikapp i 30 sekunder sedan stensomnade Sigge tvärt! Det har funkat förr, särskilt med Duffy...



Strax efter Angeredsbron satt jag och tänkte på att det just där en sträcka fram till Kungälv i princip inte finns något viltstängsel och tjoff!!!!....strax därefter springer det ut en stor älg mitt i vägen! Jag ställde mig på bromsen och hade som tur ingen direkt bakom mig...men en älg vid min högersida några meter fram. Den vände ut på åkern igen och jag satte på varningsblinkersen och ser hur bilisterna bakom och vid sidan av mig gör det samma. När vi rullar igen pratar vi lite och inser att älgen måste antingen försöka komma över vägen igen eftersom det åt andra hållet är vatten. Hoppas ingen råkar illa ut ikväll...varken älgen eller någon annan bilist!!!

1 kommentar:

  1. Usch, då älgar! Vi hade en trädgården för någon dag sedan! Tur att ni lever!! Ringde du och meddelade polis/radiostation?
    Kram Lisa

    SvaraRadera