På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 12 april 2009

Påsk-rapport!


Nu är jag tillbaka på Barfotsgatan och på bloggen. Igår fanns varken tiden, tekniken eller timingen...så blir det ibland! (...och jag kan direkt avslöja att jag hade svår abstinens över att det inte blev någon bloggning igår...gud, vilken vanemänniska man är!) Nu skall jag iallafall avlägga min påsk-rapport så att alla känner sig uppdaterade med vad vi haft för oss de sista tre dagarna! Beredda? Då kör vi!
Ellen, Tilda och Nils tar en kort fikapaus innan de försvann runt husknuten igen!

På långfredagen packade vi in alla pinnaler och ungar i bilen och styrde kosan mot Munkedal för att hälsa på en av mina bästa väninnor Marika och hennes familj. Det är alltid lika gott att träffa henne trots att det kan bli ett tag mellan gångerna ibland. Mellan träffarna talas det i telefon desto mer...vilken fantastisk uppfinning, vad skulle vi gjort utan den! Den senaste tiden har det blivit som det blev på långfredagen att vi stannar till hos dem och käkar lunch innan vi åker vidare mot kusten. Nils är väldigt förtjust i Marikas goa tjejer Ellen och Tilda och tvärtom (när vi skulle äta skulle de sitta på varsin sida om Nils...). Efter ett kortare bekantande så dröjde det inte så länge innan de tre for runt både inne och ute och lekte, bland annat med familjens senaste tillskott; en grå-vit söt och väldigt tålig liten katt som de döpt till Oskar! Sigge var helt betagen och ville ta i honom hela tiden och ibland lite väl hårt! Men katten brydde sig inte om den hårda behandlingen utan verkade se ut att njuta av att bli dragen i morrhåren av Sigge...till Sigges stora glädje! Efter en härlig lunch smakande av kyckling, rosmarin och citron flyttade vi ut på deras altan och njöt av Marikas goda gula kaka och den lika gula solen. Ungarna smaskade koladbollar till Nils stora glädje (han älskar dem och tydligen Tilda också!)!Sist gång vi var i Munkedal planerades lite tapetsering och den var nu klar och en jättefin tapet á Hanna Werning prydde nu en vägg. Vid en annan vägg i rummet hade Marika ställt upp sitt gamla dockskåp som tjejerna fick leka med och OJ, vilka minnen den synen gav! Blev nästan sugen på att börja möblera om! Se bara ovan!
Sigge hjärtar Oskar!
är besöket var slut åkte vi vidare till Hamburgsund och träffade Aina (min farmor) eller som Nils säger: gammelfarmor! Efter lite påskskinka och fika åkte vi vidare igen och hamnade till slut på Smögen hos farmor och farfar där också kusinen Ingrid var med sina mammor. Kvällen avslutades med fin-fina räkor!
Drickapaus! Man blir väldigt törstig av att promenera enligt Nils...
På påskafton vaknade vi till en klarblå himmel och efter frukosten gick vi ut på promenaden och hade som mål "smögenaffären" ( en ICA-butik) som Nils kallar den. På parkeringen utanför var det ponnyridning och för en tjuga fick man en tur runt halva ön. Nils gillar att rida, till sin mammas stora glädje så det blev två turer. Nils ville rida mer men då var det dags att bege sig hemåt igen!
Bra balans och sitter djupt i sadeln! Heja Nils!
Väl hemma på Nils Amecks väg var Sigge i himmelriket. Ett helt nytt ställe att krypa runt på och upptäcka en massa spännande handtag och kontakter och sladdar överallt. Han har haft fullt sjå med att hinna med alla rum...
Men vad är det här för något då?
På eftermiddagen var det dags för traditionell påskfest med släkten på Joakims sida. Som vanligt hade Joakims mamma fixat en härlig påskbuffé med en massa god mat och stämningen var på topp! Alla hade en väldigt trevlig kväll!

Denna dag, den 12 april, startade med sång och väckning och paket på sängen för idag är det Joakims födelsedag! Det blev lite allt möjligt i presentväg så som stativ, presentkort på Bauhaus, hotellvistelse (mer om den kommer kommer sen...). Efter frukosten vände vi hem mot Kungälv. Anledningen var att vi ville passa på att röja här hemma nu när det är lite ledigt för vi har en hel del som behöver tas tag i... och så här i efterhand kan jag konstatera att vi faktiskt hann en hel del. Härligt att det är en ledig dag imorgon också! I eftermiddags kom Ella, Sara och Micael på besök och vi firade en stund och sedan gick vi ut i trädgården hela gänget. Några bytte till sommardäck och några lekte i sandlådan. Sigge fick sitta i sin barnstol i skuggan vilket han var helt nöjd med. Nils for runt som en galning och ville inte gå in här ikväll...jag ska vara ute hela natten...var svaret vi fick. Vi gick in och stängde dörren och efter en stund kom så även Nils in...kanske inte så kul att vara ute helt ensam....
Jag ser eeerrrr!!!

Nils i blomrabatten som helt plötsligt blivit väldigt blå!
Ella gillade den gula cykeln...

..som också fick följa med henne hem till Frölunda då Nils vuxit ur den!
Nu är rapporten slut, hoppas vi syns imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar