På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 4 april 2009

Grattis morfar!

Igår kväll åkte hela gänget till Uddevalla. Anledningen är att min pappa fyller 65 år idag och det ville vi givetvis vara med och fira. Det startade redan imorse med frukost och presenter på sängen. Nils och morfar hade dock varit uppe en stund och busat i sängen när vi andra kom för att gratta. Nils brukar smita ner och få sig lite morfarsmys så fort han vaknar och så även idag!


Efter bak i både Kungälv och Frölunda blev det så dags att duka fram allt gott och så även den hembakta tårtan som pappa önskat. Ett tag (eller flera tag...) trodde vi nog inte det skulle bli någon tårta...På fredag förmiddag hade jag en intention att baka tårtorna och satte glatt igång med den första. Den blev helt misslyckat, helt degig och ville inte bli sockerkaksaktig i botten alls. Birgitta (och Åke; Joakims mamma och pappa som kommit till stan) tyckte det var väl mycket smör i receptet jag fått tag på och ringde således en bak-bekant som hade recept på samma tårta men med helt andra mängder. Så det blev att försöka igen och Birgitta fixade och donade i köket som bara den och efter ett par timmar stod där två fluffiga och fina marängtårtor med sockerkaksliknande botten. Tack Birgitta för hjälpen!
Dessa tårtor fick skjuts med syrran till Uddevalla i deras bil för de hade lite mer plats än oss som skulle ha med ungar och tillhörande saker... syrran är just nu barnledig för de skall ut och resa tidigt på söndag morgon så lilla kusinen Ella är i Gislaved hos farmor och farfar... och missade tyvärr kalaset idag! Något annat som också fick skjuts till Uddevalla med Sara var en tjockteve som pappa ville ha....och nu skall ni få höra: vid ett tillfälle får de göra en sådan hastig inbromsning för att undvika en krock med en mycket ouppmärksam (idiot!!-)bilist och då välter tjockteven över flufftårtorna som då förvandlas till platt-tårtor!!!!!!!!!!!!! Först trodde jag på allvar att syrran april-skämtade med mig (dock något försent...) men insåg (!) snabbt att historien stämde...Ja, ja vi fick ju servera dem ändå och i ärlighetens namn tror jag ingen såg olyckan...de smakade iallafall gudomligt!

Platt-tårta, muffins och andra goda grejor!
Hela dagen har det kommit folk, mest släkt men också grannar för att gratulera pappa och blombuden haglade in hela dagen. Då vädret varit underbart har vi kunnat sitta på balkongen och det är ett riktigt vårtecken på Hagarnevägen 10!

Sigge var på toppenhumör de korta perioder han var vaken och vandrade från famn till famn hela dagen. Han har sovit jättemycket under dagen då han varit febrig och täppt i näsan och även haft problem med tandsprickning den senaste tiden men bara han får sin välling så är livet toppen tycker han. Här sitter han i Mariannes knä (min mammas syster) och myser!

Lite mys här...
...och där!
Nils har fullt upp hela dagen med att fika (han har säkert fikat fem gånger!), vara ute en stund (minst 3 gånger varpå en gång då han drog in så mycket sand och grus att morfar fick ta fram dammsugaren....), pussla (han han nog att lägga 5 pussel), spela spel (ett par stycken några gånger) och leka med alla leksaker!
Till sist, grattis pappa på din 65-årsdag !
//Anna
Ta kortet nån´ gång då, jag har annat att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar