På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 15 april 2009

Till skogs!

Vaknade till regn men som turligt nog försvunnit då det var dags att gå till dagis. Nils med egenpackad ryggsäck på ryggen för idag var det dags för utflykt till skogen, något som är väldigt uppskattat! På vägen dit kryssade vi fram mellan daggmaskar och sniglar som letat sig upp på asfalten och Nils pekade och räknade... Så, på med västen och sedan gick de åtta äldre barnen iväg med en fröken först och en sist i ledet. Det var ett krokigt led och fröknarna kämpade hårt med att hålla ihop det, gliporna barnen emellan blev fort stora; såg jag som gick strax efter dem en bit. Utflykten hade varit väldigt lyckad och de hade hittat en sömnig mask och en sömnig gråsugga under en sten stod det att läsa i brevet som satt uppsatt på avdelningsdörren i eftermiddags. Nils sammanfattning av utflykten avslutade brevet: Åh, vad det är mysigt i skogen! Fröken berättade också att Nils är duktig på att få fram sittunderlag och matsäck och att han brukar ha ätit upp sitt innan de andra ens börjat...som sagt, han älskar att fika!



Hela vägen till dagis kantas av vitsippor som helt plötsligt finns överallt. De är riktiga vårtecken tycker jag. Ett annat vårtecken är när man får sortera bort alla vinterkläder. Vilken befrielse det är! Givetvis blev det några kassar som åker ner i förrådet i väntan på att bli använda om några år...stackars Sigge, han får bara ärvekläder... (nästan iallafall!).

Annars har jag och Sigge i sällskap med Lisa och Nelli varit på lunch hos A. Innan vi dök upp hos väninnan tog vi en promenad och när Nelli fick se Sigge blev hon så glad att hon i princip hoppade ur sin vagn...tur hon hade sele! Väldigt trevligt och god sallad bjöds. Hoppas vi kan ses snart igen! Hos mig hoppas jag!
Kvällen har innehållit handling på Ica Maxi och där var det jättelugnt! Kanske är det den tiden på dygnet man borde handla... Väl hemma blev det fix och trix med deklarationen så den är snart klar för att skickas in. Sedan fortsatte fixet och trixet med min Ipod som jag behövde ladda med mer musik. Kanske kan den få hänga med när jag skall på promenaden? Kvällarna är ju så himla härliga så det får nog bli lite walking nu istället för inomhusgympa! Joakim har hjälpt mig med downloads och programvara hit och dit och mina eviga frågor...stackarn...men han svarar så vänligt på allt som hans otekniska fru frågar eller kräver...blir så när man vill göra allt själv! Förhoppningsvis blir jag mer teknik-wise till slut!

Till sist ett kort från påskledigheten. Min farmor Aina 86 år och Sigge 9 ½ månand hemma hos henne i Hamburgsund. De ser så goa´ut båda två tycker jag så det ville jag visa upp här på min lilla blogg! Kram och puss på er båda två från mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar