På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 7 april 2009

Ont, det gör ont...någonstans...

Ja, för så är det uppenbart...någonstans gör det ont i/på Sigge. Har varit sådär lagom gnällig periodvis idag. Gnällig innan vi kom iväg till dagis imorse och gnällig halvvägs in till storstan. Charmig som vanligt hos Thea men började gnälla efter en stund i bilen. Gnäll hemma en stund. Lugn och fin när vi hämtade Nils. Gnäll väl hemma igen. Tidvis orolig under eftermiddagsluren och vaknade jätteledsen...och var sedan helt otröstlig i nästan 2 timmar förutom den stunden han somnade på min arm men en vaknade sedan ledsen igen. När Joakim kom hem blev det lite lugn och de softade i soffan. Sigge i liggande position och halvbläddrande i en IKEA-katalog medan pappan killade honom lite i håret och nacken. Vi proppade i Siggen lite alvedon och efter en lång stunds mys i soffan med pappa kickade paracetamolen in och allt blev bättre. Ner från soffan och iväg efter Nils. Ja, han kröp han runt för kung och fosterland fram till läggningen. Men man önskar innerligt mitt upp i allt elände: tänk om han kunde berätta vad som är fel! Mammor gråter ju lite inombords när godingar är ledsna....
Mer kill här pappan!
Annars är det full aktivitet på kvällarna kring planeringen av vår utbyggnad. Teven har verkligen fått hoppa ner från förstaplatsen, ja, den har nog hamnat på tredjeplatsen iallafall på min pall. På andraplatsen huserar datorn och den är nog svår att flytta ner för där bloggas det och grejsas varje kväll. Ikväll har jag bidrag med att fixa en ritning över vår källare där det också renoveras och skall renoveras ännu mer. Blev faktiskt ganska nöjd med resultatet. Nu skall där skissas in eluttag och annat elektriskt! Men det får vänta tills imorgon. Lite egen tid måste det bli varje kväll!
Här kommer iallafall några bilder på hur vår utbyggnad är tänkt att bli! Det är den vita utbyggnaden med segeltaket som skall rymma vårt nya vardagsrum, ca 30 kvm. Förmodligen kommer hela taket att vara klätt i alu-zink, men det är inte riktigt spikat än. Det som på fasaden ser mörkrött ut är idag mörkbrunt tegel och det kommer det att fortsätta vara. Så vårt hus färger kommer gå i kulörerna mörkbrunt (tegel) och vitt (puts på ny utbyggnad och garage) och grått (tak). Altanen mellan garage och utbyggnad är redan klar och används redan flitigt, vi är där en stund nästan varje dag!
Nu längtar vi efter värmen igen, vart tog den vägen? Vi vill ut på altanen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar