På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 19 februari 2009

Välkommen igen morfar!

Vaknade till en vintrig Barfotsgata idag. Nils var ivrig att komma ut och iväg till dagis. Som vanligt blir vi sena, tiden tycks alltid springa ifrån oss precis när jag konstaterat att vi är i tid. Det är alltid något som händer precis innan vi skall gå; fel vantar, glömde vantar, andra vantar, leverans(!, som idag), banansug, äpplesug, regnskydd(var är det? på tork, i Volvon, i garaget..) galonställ av eller på, osv.

Väl på dagis var det utevistelse som väntade Nils och han stegade bestämt iväg till pulkabacken efter puss och kram.

Jag och Sigge stegade bestämt iväg i riktning mot stan för att möta upp Lisa och Nelli och Annelie och Adam. Vi gick på promenaden och jag fick en guidad tur runt centrum. Efter det stegade vi i riktning mot Farbror Knuts där vi käkade lite lunch och tjatade lite.

Både Lisa och Annelie är nya vänner jag fått här i Kungälv. Första gången jag träffade Lisa var på vattengympan för gravida och direkt tyckte Lisa att hon kände igen mig. Jag kände inte igen henne trots att vi gick igenom hela registret med vänner, släkt, tidigare boenden, studieort och jobb. Till slut kom vi på att vi hade våra stora barn på samma dagis och att det måste varit där hon sett mig...trots olika avdelningar i varsin ände av dagisbyggnaden och med olika lekgårdar... Någon tid senare kom Lisa på varför hon kände igen mig. En dag hade hon suttit och kollat på kort från sitt bröllop och då fått sett kort från sin möhippa och helt plötsligt fått sett mig på ett av kort....höggravid hon hade fått i uppdrag att sälja plåster utanför Pingstkyrkans loppis och där haffat mig som också var höggravid och vi hade bytt några ord med varandra och jag hade köpt plåster av henne... och när hon nämnde det mindes jag det också!

När jag träffade Annelie första gången tyckte hon också att hon kände igen mig. Det var på öppna förskolan och jag och Lisa skrattade lite igenkännande åt detta. Än en gång gicks hela registret igenom men vi kom inte fram till någon gemensam punkt. Några veckor senare satt jag och tittade på kort från Sigges dop och får då se Annelie stående bredvid oss vid dopfunten. Då visar det sig att Adam och Sigge döptes på samma gång och det var därifrån hon mindes mig. Trots att jag har träffat Annelie några gånger sedan jag kom på det här med dopet har jag varje gång glömt att berätta det för henne men ikväll fick jag ett meddelande från henne där hon berättade att hon nu kommit på var hon sett mig, jo, vid dopet!

Två mammor och tre godingar!

Morfar skulle egentligen komma imorgon men kom redan idag och hämtade Nils på dagis till Nils stora glädje. De kom hem en stund och laddade sig med mellanmål innan de drog iväg på turné och köpte en dörr och foggrejs och lite andra viktiga bygggrejor. Nils gillar att åka bil med morfar, tydligen spelar morfar radio och Nils läser kartan.... Väl hemma hade Sara och Ella tittat in en stund och dem skall vi umgås mer med imorgon.

Resten av eftermiddagen och kvällen ägnades åt massor av bus och kram!

3 kommentarer:

  1. Tjenixen Anna!

    Nils e ju bara för söt som gjorde hjärtat till sin morfar:) Ni får hälsa PO så gott från familjen Karlsson, och ge honom en bamsekram!
    Kul att sigge går loss, sånt gillar vi:)
    Tack för inredningstipsen btw, finns sååå mkt fint!!! Nu röstar vi på Morgan ikväll, kram!

    SvaraRadera
  2. Hej Jenny!
    Tycker faktiskt att personalen på förskolan fixar mycket fina pysselsaker för barnen. Det är roligt tycker jag.
    Härligt att Morgan är med nästa vecka också. Han är min favorit! Heja, heja, heja!
    Hälsa alla i Trollhättan från oss!
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. ...Jo mycket pyssel blir det på förskolan tillsammans med barnen. Jag plockade snäckor nu när jag var i Hamburgsund till mina fsk-barn. Dom blev överlyckliga, så vi har gjort superfina kusten-tavlor nu:) Om du vill se var jag håller hus på dagarna kan du besöka min avdelnings hemsida som jag oxå ansvarar för. Adressen är:
    http://www.kub.trollhattan.se/ när du är på startsidan letar du upp länken skolhemsidor, och sen väljer du "centrala området" Fsk Vällingklockan -avd Äppelbo. Ha en fortsatt trevlig helg, kram!

    SvaraRadera