På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 12 februari 2009

Bygga till och bygga om!

För dig som inte vet håller vi på och renoverar vårt hus. Från att ha varit ett hus med en tvättkällare som upptar halva källaren skall den nu flyttas och bara uppta 1/5. Vi är snart klara men har en bit kvar ännu. Kvadraterna som blir över blir spa och arbetsrum istället. Detta är det arbetet som pågår inomhus just nu. Flyttar vi oss sedan utomhus så håller vi också på och planerar vår utbyggnad på ca 30 kvm. Det skall bli ett nytt vardagsrum och det befintliga vardagsrum skall bli kök/matplats.
Idag var det dags att träffa han som förvandlar arkitektens ritning till något som snickaren kan läsa dvs en konstruktionsritning. Och med varje litet steg framåt kommer också (som vi nu lärt oss..) en miljard frågor att ta ställning till. Herregud vad lite man vet om sån´t här. Väggtjocklek? ÖÖÖ... Typ av isolering? ÖÖÖ... Trappsteg? ÖÖÖ... Lutning på tak? ÖÖÖ... Hur många barn har du? ÖÖÖ... (..det sista var bara skoj för dig som inte hängde med...)
Vi tar iallafall oss framåt, men vi skyndar verkligen långsamt! Tycker vi jobbade på bra under 2008; dränering, bergvärme, ritning av nytt vardagsrum, ritning över ny trädgård, ett förråd och Sigges rum! Får se vad som händer under 2009...

Häpp, dränering klar!

Häpp, gjuten platta klar!


Har idag fått lite tid över att börja skriva i min Mumin-almanacka. Har länge varit på jakt efter en årsalmanacka där alla datum finns med men veckodagarna inte är utsatta och ej heller ett specifikt årtal. Man kan alltså använda den år efter år på det viset. Så idag började jag skriva in födelsedagar för nära och kära. Hann också skriva in några namnsdagar. Fortsatte sedan med anteckningar om betydelsefulla saker som hänt vars datum jag ej vill glömma bort. Trodde nog, när jag började leta runt efter en sådan här almanacka att det skulle vara lätt att hitta en men det var det inte. Till slut fann jag en genom en bokklubb Nils är med i. Boken är jättefin med en massa fina typiska Mumin-illustrationer här och var... Den benämns visserligen som en födelsedagsbok, kanske skulle jag letat efter det...
För viktiga anteckningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar