På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 3 februari 2009

Majorna

Glada pinglor, Åsa och Thea

Idag blev det äntligen av att jag tog mig till Majorna och Butik Lisa & Johan. Jag och Thea fick oss en pratstund medan Åsa tog hand om affärerna. Både det ena och det andra avhandlades medan Sigge duktigt slevade i sig sin burkmat ivrigt flörtandes med Thea.

Sigge halkar runt i barnstolen

Thea hade fått in massor av vårfint och hyllorna med färg lockade mer än reahänget. Det behöver liksom fyllas på med färger i hjärnan efter mörker, jul och nyår. Jag spanade in en jättefin jeansklänning (likadan som Thea har på sig på bilden) men väntar på att rätt storlek kommer in. Tydligen har de gått åt som smör i solsken och det kan jag förstå för den är superfin med smock upptill och dekorerad med fina band här och där. Den kan nog bli en vår & sommarfavorit. Jag bytte min julklapp, en jättefin svart sjal, till en jättefin vårsjal istället. Som sagt, jag behöver lite färg...


Den andra färggranna julklappen, ett fint armband, väntar på att börjas användas men då amningen inte riktigt är över är det bara knöligt att vara snygg på handlederna.

Turnén fortsatte till Frölunda där jag fick lunch hos Sara. Ella var jättesöt i tofs idag och den hade fått sitta kvar hela dagen men försvann under mitt besök. Ella är ett riktigt charmtroll och har sedan en tid härmat ljud hon hör. Så när Sigge satte i halsen och började hosta och fräsa så dröjde det ingen lång stund innan Ella satt och fnyste hon med...

Ella med årets första tofs


Enligt sju-rapporten från Smögen var allt bra. Det hade blivit såpbubblor hos Gösta och fisk i fiskaffären som Nils glatt ätit till lunch. Här i kvällingen berättade farmor att Nils och hon skall åka tåg hem till Kungälv imorgon. Då ville Nils minsann åka hem med en gång... (har inte nämnt hemfärd överhuvudtaget under hela besöket på Smögen). Farmor hade då försökt förklara att det går ju inte, för det går inga tåg på kvällen, utan vi måste sova först och till morgonen då är det dags. Då ville Nils minsann gå och lägga sig med en gång!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar