På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 24 februari 2009

Fynd på bokrean!

Vägen till dagis var bitvis som en isgata idag och med en vagn i släptåg och en Nils som valde att gå/balansera i drivorna längs vägen tog det oss en evighet att komma fram i tid(vi kom sent som vanligt...). Dessutom skulle han ju släpa på några snöbollar som tvunget skulle med till dagis och jag fick absolut inte hjälpa till... ena dagen pinnar, andra dagen snöbollar. Jo, vi fick allt med en pinne hem idag också. Pinnhögen är just nu dold av ett snötäcke och den nya pinnen la Nils så att den vid tö får ligga med sina kompisar. Lagom till påsk har vi nog tillräckligt med pinnar så det räcker till en brasa!

Kånka, bära, släpa...gillar Nils. Ibland kallar han sig själv för jobbare...
Efter lämningen gick jag och Sigge på bokrea. Jag hade spanat in två böcker som jag ville ha med mig hem men det blev faktiskt fyra stycken innan vi var klara med vårt fyndande.
Bok nummer 1 blev en inbunden "Under valnötsträdet" som jag köpte för 99:-. Syrran gav desto mer strax innan jul och jag såg den på Bokia för 139:-. Gôtt!
Bok nummer 2 blev David Batras "Den som inte tar bort luddet skall dö" som jag gav 49:- och som på Bokia kostade 89:-. Den är underbar och vi har skrattat gott flera gånger åt lapparna här ikväll; hör här på lappen från några hantverkare: "Vi kommer mellan 06.30-15.30. Var hemma din utsatta tid". ....ööö....
Tredje boken var till Nils och jag tycker 49:- är ett helt ok pris för en barnbok.
Sista boken var "Riddarbageriets Söta" och den betalade jag ynka 29:- för och den har jag sett på rean för 169:-. Vilket FYND!!! Förra året var "Riddarbageriets Bröd" med på rean och den lyckades jag inte få fatt på, trots att jag verkligen jagade runt efter den.
Jag är mycket nöjd med inköpen under detta årets bokrea, mest över den sistnämnda!!!

På eftermiddagen brukar Sigge klara av att hålla sig vaken till dess att vi är framme vid dagis och väl där är det ingen risk att han somnar, det finns alldeles för mycket att titta på. Jag brukar parkera honom framför gungorna eller sandlådan och där är det ju alltid aktivitet. Så här glad blev han idag när han fick se sin storebror!
Vällingen är en av de saker som Nils älskar mest. Från det att han började prata har han uttalat "välling" som "vängill". Vi försöker få honom och säga rätt och här en kväll så sa jag till honom att det heter inte "väng-ill" det heter "VÄLL-ING"(!). Nils tittade lite buttert på mig och sedan sa han "VÄNG-ILL" och gick ut ur köket.... Här ikväll ringde vi till morfar och Nils berättade att han skulle gå och lägga sig. Morfar frågade då om han ätit välling och då upplyser Nils honom om att han inte skall säga "ätit väng-ill" utan han har druckit vän-gill...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar