På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 31 maj 2010

Prickiga fötter!


De gick ju bara inte att motstå alltså! Eller hur? Så söta med röd bas och vita prickar på det! Har redan struttat runt i dem lite grann och de är jättesköna tycker jag. Tog dem på en kort liten kvällspromenad till min söta granne för att lämna tillbaka hinken och tacka än en gång för rabarberknölen...hon tyckte också de var jättesöta. På min lediga fredagseftermiddag innan helgen åkte jag till bästa väninnan Thea och hennes fina lilla butik och köpte bland annat dessa. Ses för sällan men gott är det när det väl blir av...om det så bara blir för en kort stund! Ett kallt glas rosé på altanen en solig eftermiddag med dessa dinglande på fossingarna ser jag framemot...massor av gånger! Vem hänger på?



söndag 30 maj 2010

Minnen


Som alla andra mammor har jag också blivit firad idag givetvis! Fint kort från Nils (som jag visar en annan dag), lyxig hudkräm och deodorant och god grill ikväll! TACK! Presenter i alla ära; det bästa idag har dock varit alla de timmar som jag och Nils har planterat och fixat i trädgården i vår nygamla rabatt. Han är helt med på noterna och vill gräva och planera och plantera och vattna...i mängder! Det engagemanget och vår roliga timmar idag är värt mycket och särskilt på Mors dag. Detta lagrar jag och bär vidare som ett fint minne!

Skänker också en tanke till min mamma; saknad och älskad och ihågkommen! För Nils finns mormor kvar i minnet men inte för Sigge som då bara var tre månader gammal. Trots det vet han att det är mormor och pekar och känner igen och säger "momo" när han ser henne på kort...senast ikväll innan läggningen då han satt i pappas knä och kikade i Nils fotoalbum! Det känns bra då!



lördag 29 maj 2010

MIN rabarberknöl!

Idag har jag rännt runt i trädgården i mina klassiskt gröna stövlar hela dagen...så var det inte planerat från början men det var så det hade blivit när kvällen kom. Något litet som ska fixas och helt plötsligt går man i totalspinn och projektet blir större och större för var minut som går samtidigt som ett mantra far runt i huvudet..oj då, oj då! Exakt så blev det idag! Skulle ju städat i spa/badrummet men dit skickade jag min man istället! ;-) Jag och Sigge stannade i trädgården och solskenet och startade lite lätt med att dra några maskrosor för att sedan plantera den jättestora rabarberknöl som stod och väntade på min uppfart i torsdags när jag kom hem från jobbet. Jag har verkligen fantastiska grannar; raberberknölar, kassar med rabarber, rabarberbetongfat, leksaker och påskgodis till barnen, paraplyer, uppmuntrande blombuketter, rörmokartjänster dygnet runt och till och med sms-meddelanden som lyder "Ta bort stödhjulen för nu cyklar Nils vår gata upp och ner utan"! Galet goda grannar alltså!! Har alltså ingen egen rabarberknöl i trädgården något som jag har saknat sedan jag flyttade hit! Rabarber måste man ju ha tycker jag! Dock har jag klarat det bra för redan första sommaren vi bodde i huset blev jag försedd med rabarber av två grannar eller som en uttrycke det: "du får ta hur mycket som helst, när som helst"! Det har jag verkligen gjort många gånger vill jag lova... Och för några dagar sedan kom just denna grannen förbi och undrade om jag var intresserad av en knöl för de skulle plantera ett träd och ta bort en del av sitt gigantiska rabarberstånd! Om jag var, tackade givetvis ja!! Så nu har jag grävt ner den i trädgården och också flyttat dit ett annat litet stånd som min pappa planterade åt mig förra sommaren. Det ståndet har blivit något större men ger inget än direkt. Men nu så! Nu kommer det bli saft och paj i mängder vill jag lova! När detta lilla en-timmes projektet var klart började jag jämna till kanterna runt min enda plantering på baksidan och vips! Jag skyller allt på flytten av den lilla rabarbern för sedan fick jag ett galet tok-begär att börja gräva och flytta om och ta bort! I rask takt fylldes skottkärra efter skottkärra och timmarna gick och gick... och nu känner man nästan inte igen planteringen från imorse...väldigt mycket synlig jord, några plantor här och där och inget ogräs så långt ögat når! Jo, men det tog ju HELA dagen också!

fredag 28 maj 2010

Premiär för vårt nya spa/badrum!

Det är inte städat än och det är inte heller någon inredning på plats men det hindrade inte Nils och Sigge från att premiärbada i bubbelbadet idag i vårt nya egendesignade spa! När jag kom hem här ikväll hördes glada rop från källaren blandat med kvalpanden! Jo men visst: i eftermiddags blev rörmokaren klar och även elektrikern som har varit här. Ja nästan iallafall, han har några få moment kvar och dessutom har vi själva också några saker att färdigställa men på det stora hela är vi i MÅL!!!!!!!! Fantasktiskt! Väl i källaren mötte jag två glada ungar som for runt i badet med full fart och lekte och myste tillsammans, noga övervakade av pappan på kanten! Sigge är lite väl morsk ibland och skall göra precis som Nils och förstår givetvis inte att han kanske inte i alla lägen bottnar lika bra som storebrorsan! Men som vanligt när det gäller Sigge; på´n igen! Med ett leende givetvis! Imorgon ska vi börja röja ur allt skräp och damm och bråte. Att vårt spa blev klart innebär också att vårt arbetsrum har förutsättningar för att bli klart, så även vår gillestuga eller "myset" som Nils säger. Vårt gästrum som agerat förråd och vår tvättstugan som varit genomgång för hantverkarna blir också "klara"! Bjuder på bad-bilder från kvällens happening! Önskar alla en fin helg!

torsdag 27 maj 2010

Dagsländan är här!

För ett tag sedan fick jag en kommentar på min blogg från Linda som har den här fina bloggen där hon skriver om allt mellan himmel och jord blandat med vardagliga saker så som inredning och shopping. Väl värd ett besök eller flera! :-) Givetvis tittade jag in hos henne och upptäckte att hon också driver en smyckeblogg där hon själv gör vansinnigt fina smycken som hon säljer för mycket överkomliga priser. Jag föll direkt för smycket ovan som idag anlände med posten och jag är supernöjd med det! En liten lagom stor dagslända kombinerat med en liten skylt som läser ordet LIFE. Jag kände direkt att smycket var rätt för mig; jag som är grymt petig och kräsen gällande mycket och så också smycken givetvis!! Ordet LIFE som jag valde att få inpräntat på skylten står för mig för livsglädje, mina barn, mitt liv, mina nära och kära och vetskapen om att jag är lyckligt lottad gällande mycket! Dagsländan påminner mig om att fånga dagen för visst är det så som citatet lyder: Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet! Dagsländan som när den når vuxen ålder lever allt mellan 2 timmar och tre år. Vilket sorgligt öde på ett litet liv; att få stanna en så kort tid här hos oss andra. Något som givetvis påminner mig om hur skört livet är och hur snabbt allt kan förändras från en dag till en annan. Att inget varar för evigt även om det är den enda önskan man någonsin vill få uppfylld! Ni som känner mig mer privat förstår nog att dagsländan till största delen påminner mig om min lilla fina mamma som hade den största livsglädjen som jag någonsin skådat. Tog dagen som den kom och gjorde det bästa av den ända till slutet. En sådan vänlig själ som alltid fick mig att känna mig speciell och utvald...och gör det fortfarande! Massor av kramar till dig lilla mamma!

onsdag 26 maj 2010

Frihet

Jag glädjs jättemycket med min syster och hennes familj för de har äntligen hittat ett hus de vill sätta bo i. De kommer flytta in i det i slutet av augusti och då tillsammans med en ny liten familjmedlem. Åh, vad jag längtar efter denna lilla krabaten! Namnförslagen duggar just nu tätt! Jag har kommit med flera men än har de inte nappat på något av dem. Får helt enkelt komma med fler! :-) Tänk att de sedan också kan njuta så som jag gör där en stund på altanen med barnen efter dagens bravader. Något litet kex och massor av lek och mys! Att ha trädgård är underbart. Rakt ut i friheten liksom. Det förstår jag att de längtar efter!


tisdag 25 maj 2010

Sommarlängtan


Jag längtar till sommaren och alla lediga dagar! Jättemycket! När man är ledig så där många dagar i rad att man till slut tappar räkningen och inte bryr sig om vilken veckodag det är. När man vänder dygnet och får göra lite som man vill. När vi äter glass varje dag. DET längtar jag till! Trevlig kväll alla!


måndag 24 maj 2010

Att knycka en kram

Värmen har svårt för att bestämma sig om den ska stanna eller inte.Idag har det varit varmt ömsom kallt men det verkar inte stoppa mina blommor i trädgården från att blomma till fullo! Vet att andra bloggerskor drar lökar och står i men jag orkar inte...njuter av färgklickarna här och där, vind för våg utspridda överallt! Spanar jag lite finns där gult, orange, rött och vitt!

Väl hemma efter jobb och förskola fick vi oss en mysigt stund på altanen i eftermiddags, jag och Sigge. Vi kollade myggfällan och drog några maskrosor som vågat sig upp trots min grymma jakt under helgen. Nils fick vi klara oss utan, han gick till en kompis direkt vi kom hem. Hade egentligen velat ha honom hemma, för min egen skull så klart men inser att hans behov av att socialisera sig med sina kompisar just nu är viktigare än att mamma får sitt! Det gör mig inget, värderar högt det faktum att han har tre jättefina kompisar i samma ålder inom 200 meters avstånd från vår ytterdörr! Mamman får knycka till sig lite gos vid bokläsningen på kvällen istället! ;-)

söndag 23 maj 2010

Soliga dagar


Denna helgen har gått i fixandets tecken. oj vad vi har grejat. Det har röjts i trädgården i massor och för första gången på evigheter ser där inte ut som en djungel. Jag har säkert dragit upp en miljon maskrosor och några plantor lämnade stora hål i gräsmattan... Dessutom hade några vågat sig upp idag så de avrättade jag här i eftermiddags handlöst. Vi har också hunnit besöka tippen med två fulla kärror med skräp så nu har vi en carport att parkera i igen. Dröjer förmodligen bara en vecka så är det säkert fullt där igen så jag försöker glädjas lite extra när jag går förbi och ser all tom yta. Jag har varit och beställt en bastudörr och också inhandlat mängder med shorts till Nils och Sigge så nu hoppas jag säsongen är räddad. Som idag har Sigge redan avverkat två stycken...min lilla smutsgris! Tvättmaskinen har gått varm och jag har fått tvätten torr ute! Vi har hunnit grilla hemmagjorda hamburgare och njuit av kallt rosévin på altanen i kvällsolen. Nils har varit hos kompisar i mängder och hunnit springa naken och blivit jagad av en vattenslang! Vi har också hunnit vara sociala och umgåtts med familjen H som bjöd oss på god grillad mat i mängder i eftermiddags. Oj, som det hade fixats. Allt var SÅ gott! Sigge och N som är väldigt förtjusta i varandra och som också går på samma förskola underhöll både sig själva och oss i publiken. Som två fnissiga tonåringar de där två! Bilderna talar för sig själva tycker jag! Några är i oskärpa men jag tycker de förmedlar mycket ändå! Tack för en supertrevlig eftermiddag! Vi kommer gärna igen! ;-)

lördag 22 maj 2010

Vita pelargoner!




Idag har vi varit ute hela dagen och fixat i trädgården. Vilken fantastisk värme! En sådan kontrast till hur det var i vintras när snön låg tjock överallt. Att ha årstider är inte alla förunnat! Jag gillar och uppskattar det, njuter mer av en dag som denna med det i åtanken! Så härligt! Utrustade med solfaktor 50 och solhattar gick jobbet lätt. Ännu lättare när man har hjälp. Nils vill gärna vara delaktig och att plantera vita pelargoner för mamma är ingen match! På med arbetahandskar, bära och ta ur krukan och fylla på jord och kolla att de står stadigt! Åh, titta där mamma! En gråsugga! Ha, ha!! Gullungen min!





fredag 21 maj 2010

Tygskor

Då är det sommar eller hur? Efter en hel veckas jobb kom en efterlängtad fredag då äntligen hela familjen samlades igen. Så mysigt! Min fredag inleddes med spontanshopping då jag sprang på de här söta tygskorna som tvunget ville med hem! De tror jag kommer få mycket användning för, dessutom var de jättesköna på. Fortsatte sedan vidare till min massör som gick en match med mina muskler och nu är vi i princip i mål. Ny tid om tre veckor med hopp om att hennes hårda jobb håller mina muskler i schack! Nu fredagsmyser vi framför Scooby-Doo och det doftar popcorn i hela huset! Japp, nu är det fredag alla vänner! Njut!

torsdag 20 maj 2010

Hagel!


Oj, oj, oj! Vilket väderomslag vi fick vid åttatiden här ikväll! Temperaturen sjönk hastigt, himlen blev mörkblå och blixtar och åska här och där som strax efteråt följdes av en kraftigt hagelskur. Jag och Nils hämtade kameran och fotade eländet, Nils blev helt uppspelt och vi hörde knappt vad vi sa (skrek!) till varandra för det dånande och smattrade så förfärligt. Vi upptäckte också att stuprännan på ena hussidan svämmade då hagelkornen var för stora för att slinka igenom lövgallret som sitter en bit ned på stuprännan mot marken. Det bara vällde ut snöslask och bildade en jättehög av hagelkorn precis utanför fönstret. Nils kommentar var: Ascoolt mamma!


onsdag 19 maj 2010

Min önskan slog in!

Idag kom då äntligen värmen (jag undrade ju just när den skulle behaga komma)! Vilken dag det varit! Plötsligt blommar det överallt runt i trädgården och det ränner eller cyklar ungar i t-shirts och kepsar överallt. Strumporna var det första som åkte av när jag kom hem. Vilken befrielse i värmen! Några av Nils kompisar kom och ville leka tidigare ikväll och de hade bara shorts på sig. Nils sade hej och undrade sedan varför de sprang runt nakna... :-) Fniss!


tisdag 18 maj 2010

nc s

Nu börjar vi se slutet hoppas vi! Oj, vilket utdraget projekt vårt spa blivit. Magsjukor här och där och väntetider på material och ändringar av val har gjort att tidsplanen spruckit rejält, flera gånger om. Men vi resonerar som så att ska det bli bra så är det helt avgörande att vi nu, i färdigställandet gör alla val. Jag vill verkligen inte ligga där i mitt bubbelbad sedan och irritera mig på en färg eller detalj eller ett val vi inte gjorde! Då är det värt att vänta en tid med målet att det ska bli rätt! Min enda förhoppning är att vårt spa blir klart innan snickarna sätter igång med nästa projekt! Jodå, fler står på tur och väntar! :-)

måndag 17 maj 2010

Ljuva dofter

Varje morgon den senaste veckan passerar jag fyra träd som står i full blom strax utanför mitt jobb. Jag är nästan säker på att de ena två är körsbärsträd men de andra två har jag ingen aning om vad det är för några träd. Ljuvliga är de iallafall med blommor i vitt, stora och små. Dessutom doftar de underbart; sommar och gräs och varmt väder. Såg också att vårt gigantiska körsbärsträd sakta börjar öppna sina knoppar och att det tittar fram blommor där också. Trädet brukar ge riktligt med bär...men de bjuder jag alla fåglar på för trädet har blivit så stort genom åren att inga bär nås om inte en 10 m lång stege används...Iallafall tycker jag att nu måste väl snart våren komma på riktigt med den där goa värmen. Jag väntar febrilt och många med mig! Hallå där ute, kom fram nu!! ;-)

söndag 16 maj 2010

Hemmakontor

Jo, det har vi ett men då det pågår renovering i rummet innanför är ännu rummet oinrett och fyllt med bråte (och väldigt smutsigt!!). Jag längtar tills det blir dags att iordningställa det. Arkivera, sortera, slänga, organisera! De flesta möblerna har vi men vi saknar bänkskiva till skrivbordet och så skulle jag vilja byta ut våra skrivbordsstolar till två lite snyggare skrivbordsstolar i samma modell. Har sett de jag vill ha men maken och jag är inte riktigt överens där... Då, när hemmakontoret är iordningställt ska jag pynta med dessa fina, fina saker jag fått av min fina, fina väninnna Thea, inköpta i Singapore när hon var där på semester. Kika in på www.kikki-k.com, där finns jättemycket fina saker i samma stil som ovan!
Trevlig vecka på er!

lördag 15 maj 2010

Enkel bjudning!

I eftermiddags var det då äntligen dags att träffas igen, jag och några av mina kusiner. Det var ett tag sedan vi träffades, bort åt ett år. Nog har vi träffats någon gång då och då här och där eftersom vi nästan bor grannar men idag blev det god mat och samtal och mys. Alla bidrog med något så när vi satte oss till bords var det ett dignande bord vi mötte; grillade spett med kött och korv, potatissallad, vitkålssallad, grönsallad, mynta-, barbeque-, bearnaise-sås, god ost och rustik baguette och givetvis gott att dricka till. Oj, vad vi har ätit och skrattat och haft det trevligt. Så enkelt att ha bjudning när alla hjälps till! Tack för en supertrevlig eftermiddag alla Kungälvsragatter!