På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 7 juni 2009

Stick!

Oj, inser nu att vi hunnit med en hel del idag också.

Projekt nummer ett var att få iväg all ved till Karin och Malin då de behöver den bättre än oss och dessutom har de ju en så fin vedbod att förvara den i. Själva har vi ingen vedbod utan har haft veden staplad i en hög och med en presenning över stående i ena hörnan av trädgården. Inte det snyggaste att se på men den har kamoflerat sig väli vår vildvuxna trädgård. Veden kommer från det gigantiska kastanjeträdet som stod mitt i vår trädgård då vi flyttade in på Barfotsgatan. Halva kronan hängde och vilade på taket och när vi var i vardagsrummet var vi tvungna att tända lamporna mitt på dagen för den skymde ljuset så väl. Så den åkte ner bums en dag då pappa gick loss med rep och motorsåg till grannarnas förtjusning. En granne några hus bort kom förbi några dagar efter slakten och berättade att hon hade nu fått det mycket ljusare i sitt kök på eftermiddagarna...så ja, den var stor och hög!

När det var klar var det dags att ta tag i nästa projekt och det innebar lite renovering av Priman, vår andrabil som mannen pendlar med. Det är lite mera fix kvar men sedan har gamlingen verkligen fått sig en uppfräschning! Stort tack till pappa som hjälpt oss hela dagen!

Mitt upp i alla aktiviteter idag blev lill-bubben stungen av en geting. Har ingen erfarenhet av bett! Hörde plötsligt ett illvrål från vardagsrummet så jag rusade in och får se Sigge sittandes på golvet högröd och tokskrikandes medan en geting sakta kryper över vardagsrumsbordet...och taggen var borta. Först blev jag orolig att han blivit biten i munnen då han är en unge som stoppar allt i munnen men efter en kort stund såg jag hur handen blev rödrosig och svullnade upp. Antagligen hade Sigge helt enkelt plockat upp getingen som fått för sig att promenera på bordet för den vita knutan som kom fram efter en stund satt mittemellan två fingrar! Vår modige kille lugnade snart ner sig och sedan dess har allt varit som vanligt!

I onsdags var jag, Nils och Sigge på loppis. Pingstkyrkan här i Kungälv har loppis varje lördag och även vissa onsdagar. Värsta kön innan de öppnar men billigt och bra omsättning på sakerna. Jag har varit där massor av gånger och oftast kommit därifrån tomhänt men vid vårt besök i veckan kom jag hem med en tavla. Så har såg den ut och den har stått i vardagsrummet på en hylla för att jag skall vänja mig vid motivet dvs om jag skall behålla den eller skänka tillbaka den. Och så här efter ett par dagars tittande tycker jag jättemycket om den. 50 kr för något som en gång kostat bra mycket mer!

Första gången jag var på loppisen kom jag hem med tre stolar! Jag fyndade en jättefin Trip Trapp-stol för 300 kr som just nu bor i Frölunda. Jag fyndade två gungstolar (50:- + 120:-) som syns på bilderna nedan. Dessa är jag också jättenöjda med. Bilderna kan också visa hur det kan se ut före och efter renovering. Den höga gungstolen står i vardagsrummet där det fortfarande är original och den lilla står i vårt sovrum där mesta är utbytt!


Då jag var gravid med Sigge och var sjukskriven för foglossning och mest höll mig hemma där jag rörde mig mellan köket och sängen var lördagens besök på loppisen något som jag såg fram emot. En stund för mig själv, ensam! Det var ju också där jag träffade Lisa första gången och det brukar alltid vara någon där som man känner! Om man inte vill trängas med alla fyndgalna så kan man sätta sig i cafét som finns i lokalen och smaska på goda bakverk! Nu dröjer det nog tills det blir loppisbesök igen för nästa helg har fullbokad och så även midsommarhelgen därefter!

2 kommentarer:

  1. Va tidigt du bloggar idag. Till och med jag hinner läsa före sänggåendet!
    Stackars Sigge, aj aj!
    Sov gott! Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Bra att du gör fynd på loppisen som jag har nytta av...

    SvaraRadera