På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 14 juni 2009

Dubbelbubbekalas!

Oj, vad är det här för något? undrade Nils när han vaknade imorse och fick se snöret som hängde i handtaget till hans dörr. Sedan bar det av i väldig fart....


...och till slut hamnade vi i garaget där snöret satt fast i en cykel som tillslut Nils förstod var hans egen. Det var en nöjd och glad Nils som provade och provade den innan vi fick dra oss tillbaka för att få i oss lite frukost. Vi hade ju lite att ordna med och förbereda... för det skulle ju komma gäster idag med!

Strax efter lunchtid var alla på plats och det blev dags för lite välkomstdrink på plattan och Nils och Sigge sysselsatte sig med att öppna mängder av paket...idag också. Ja, ja Sigge sög mest på omslagspapper och snören!



Idag hade vi också glädjen att få ha min farmor som gäst, gammelfarmor för Nils och Sigge. Det var väldigt roligt att det gick att ordna att hon kom till Barfotsgatan och fick se hur vi bor och har det. Tack pappa för ditt goda idé och för att du har kört och fixat med att få till farmors besök! Det betydde mycket för oss alla! Nästa gång vi ses är det nog i ett somrigt Hamburgsund!
Efter den goda rabarberdrinken blev det dags för lax med sparris och parmesan-salsa med örtbakad färskpotatis med romsås och krispig sommarsallad. Sedan gick vi lös på jordgubbstårtan från igår och den goda, goda semifreddotårtan jag gjort många gånger förut som alltid är väldigt uppskattad!


Sigge fick sig ett eget litet ljus och några mariekex och några russin istället för tårtan som vi andra mumsade på...lika glad ändå. Nils fick blåsa ut ljusen på tårtan men valde givetvis en glass hellre än en bit tårta. Efter tårtan försvann han snabbt ut igen för nu hade en annan populär present monterats och där höll hela gänget till resten av dagen och kvällen!



Å Nils och Sigges vägnar; hjärtliga tack alla för alla presenter där många i år gick i utomhuslekens tecken vilket vi gillar. Gungor, bandyset och Aquaplay och många, många fler fina användbara leksaker och gåvor som jag är övertygad om kommer slitas väl! Hjärtliga tack än en gång!

Nu känner jag mig ganska sliten...men väldigt glad över två lyckade kalasdagar som betytt mycket för Nils där han uttryckt att det har varit roligt att ha kalas (...ärligt, Sigge fattar nog inte riktigt vad som hänt...)! Nu är det hög tid för mig att koja så god natt!

1 kommentar:

  1. Vilket mysigt kalas! Låter hur gott som helst med maten och semifreddotårta(?), blir riktigt hungrig! Får nog äta en bit frukost!Ha en skön måndag, passa på att vila upp dig!
    Kram Lisa

    SvaraRadera