På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 2 juni 2009

Nya rutiner!

Sigge-snutt har skaffat sig nya rutiner...om man kan kalla det så efter två dygn. Vi eller rättare sagt jag (eftersom det är mig det drabbar mest...) hade bestämt oss (efter en extremt orolig natt) för att NU får det vara slut med nattmål och att den lilla tjockisen måste klara mer än 3 timmar mellan målen. Det är flera saker som bidragit till att de två sista dygnen sett ut som de gjort vill jag iallafall tro. Det första är att vi lagt om sömnen på dagen och nu får han bara sova en gång mot två tidigare men då så länge han vill. Idag blev det i ungefär tre timmar mellan halv tio och halv ett. För det andra har vi börjat med en annan välling på kvällen som kanske det är lite mer drag i. För det tredje har Sigge velat äta själv den sista tiden vilket visat sig betyda att han får i sig mycket mer än vanligt. På söndagskvällen lassade Sigge in en stor potatis och två fiskpinnar och sedan 250 ml välling...är mig en gåta hur det får plats...men ner går det! Resultatet har blivit att han första natten klarade sig utan mat mellan åtta och fem men var väldigt orolig så det blev lite spring och buffning ändå. Andra natten sov han utan mat mellan halv elva och halv sju och jag var inte inne hos honom en enda gång den natten. Det sistnämnda inföll natten tills idag och imorse och i förmiddags kändes det att jag fått en längre sammanhängande sömn! Nu väntar vi på spänning hur denna natten blir?





Här ser ni Sigge sittandes i sin vagn vid hämtningen på dagis idag. Det som fångat hans uppmärksamhet är Nils som gungar...han tycker det är väldigt intressant som ni ser. Något annat som också är väldigt intressant är solhatten som nu pryder Sigges lilla huvud. Tyvärr är bilderna i sekvens väldigt överensstämmande med hur det ser ut ungefär 1000 gånger under en dag! Mamma sätter på och Sigge drar av! Igen och igen!!!

Sigge, en blivande "Igelkott" på Iskällans dagis!
...verkar som om Sigge enligt lite hemliga förhandtips blir en "Igelkott" i höst på förskolan vilket jag är väldigt glad för. Mer om det när det är dags!

Nu skall jag återgå till mitt kvällsprojekt...jag har kokat rabarbersaft! Det får bli smakrapport i morgondagens blogg.

1 kommentar:

  1. Dom är underbara de små liven. Hannahs solhatt har oxå en tendens att åka av och på. Köpte en ny som tydligen faller damen bättre i smaken, ibland får den sitta på i flera minuter!

    Skönt om den unge herrn kan sova på nätterna! En mammas list du vet! Spara gärna lite rabarbersaft tills vi kommer på besök!

    Kram kram

    Eva

    SvaraRadera