På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 16 juni 2009

2005-06-16, 06.16



...behagade vår goa Nils anlända till oss...fyra år sedan, herregud vad tiden går fort! Idag fyller iallafall Nils 4 år som jag redan nämnt och eftersom han fått paket i dagarna två fick han bara ett litet paket idag vid frukosten...som innehöll ett par jättefina arbetshandskar i hans storlek som han kan använda när han arbetar med pappa i trädgården!



Firandet fortsatte sedan på förskolan där fröken A väntade med flaggan i famnen som hon och Nils direkt gick och firade upp i flaggstången! Det tog ett litet tag innan flaggan vajade högt däruppe för det är lite trixigt att fira, dvs fira upp flaggan! Till slut vajade den iallafall stolt däruppe! Nils hade också med sig glass som han bjöd på och enligt personalen är det lite högtidligt med att dela ut och bjuda och säga varsågoda och bli sjungen för...så även idag för Nils! Därefter hade han fått berätta vad han fått i födelsedagspresent och då berättade han att han fått arbetshandskar. Jaha, men har du inte fått något mer då...men nej, det hade han inte trots att han haft kalas i två dagar och rummet hans dignar av nya, fina prylar! Personalen hade ju fattat hur det förhöll sig med presenterna och hade fått sig ett gott skratt åt konversationen med Nils iallafall!

Väl hemma myste vi lite extra med en glass på en vardag innan kompisen Ellen kom och lekte en stund till Nils stora glädje...de var ute och inne och ute igen och smög och byggde koja och lekte dagis och ritade och gick ut igen och spelade bandy och lekte med vattenbanan osv....skoj har de iallafall! Sedan hade det blivit dags för middag och en dag som denna fick Nils välja precis det han ville och efter erbjudande om pannkakor och fiskbullar (som är hans favoriter!) kom han på att han ville ha pizza...tills vi satt oss i bilen för då var det hamburgare som gällde! Det gäller att hänga med i svängarna med en 4-åring!

Vid läggning idag var det ett annat nytt moment som startade...sova utan blöja! Hmmm.... Vi har sedan en tid förberett honom på att när man fyllt 4 år då slutar man med blöja och han har köpt det rakt av och själv sagt att där skall jag sluta med blöja (pekat på sin födelsedag som vi markerat lite extra i almanckan) så ikväll blev det mindre välling och en banan och ingen blöja på...och ingen protest eller något hörde vi! Väntar med spänning på nattens händelser...eller inte! ;)

Nedan ser ni kort från alla Nils födelsedagar!

2008: 3-årsfödelsedag som vi firade på Barfotsgatan och jag här höggravid som ni ser!

2007: 2-årsfödelsedag som också firades på Barfotsgatan!

och hans 1-årsdag 2006 som firades i Frölunda!
Ett sista GRATTIS till min goa bubbe på hans 4-årsdag...I LOVE YOU!!!!!!

1 kommentar: