På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 6 juni 2009

Min nationaldag!

Oj, vad jag har längtat efter denna dagen! Inte just för att det är Sveriges nationaldag utan för att det denna lördag är min man- och barn- lediga dag på väldigt, väldigt länge! Och då menar jag inte några dagar eller veckor eller så utan flera, flera, fleeeeera månader! Så vid halv tiotiden packade jag in mig i bilen och rullade iväg. Jag hade inte gjort planer i detalj men några stopp på vissa ställen hade jag bestämt i förväg.

Första stoppet var i en blomsteraffär i Uddevalla där jag strosade runt ganska länge. Uppdraget var att komplettera med blomster till krukor och jag visste att jag ville ha någon blomma med lite höjd, gärna på stam. I vanliga fall om jag hade haft barnsällskap hade valet varit klart på 20 sekunder men idag...ja, jag vandrade upp och ner i gången flera gånger och läste på blomlapparna och till slut valde jag en! Det var lite märkligt hela alltet, inte behöva stressa och inte behöva prata (ni med barn vet ju hur det eviga tjattret låter...). Idag har jag ju i princip varit tyst i 7 timmar i sträck och det på dagtid...så himla skönt! Stängde till och av radion i bilen, den som annars alltid står på och skvalar.

Innan jag lämnade blomsteraffären fick jag en egen designad bukett ihopbunden som jag tog med mot mitt nästa stopp.


Framme vid mammas grav fick hon blommorna och jag satte mig på bänken bredvid och ja, bara satt där. En ganska lång stund. Iakttog det gröna runt omkring och funderade med mina tankar. Vi hade det väldigt mysigt där en stund, jag och mamma!

Idag var det första gången jag var där själv. Det har inte blivit så de andra gångerna av flera förklariga skäl. Jag är väldigt glad över att jag åkte dit idag iallafall!


Sedan åkte jag raka vägen till Torp och där shoppade jag. Underbart att få gå i lugn och ro och bara hålla reda på sig själv. Lite till mig och lite till godingarna trots att jag lovat att inte göra det men det går liksom inte... Jag fick mig bland annat ett par nya ballerinaskor och en baddräkt...jo, du läste rätt. Vi får väl hoppas på en regnig sommar så jag slipper använda den. ;)

Nils och Sigge fick sig också lite småsaker och här nedan ser ni Sigges nya fina t-shirt, jättegulligt smurfig tycker jag!


Strax skall jag gå och lägga mig. Det är jobbigt att vara ledig! :) Skall bara småkolla lite till på filmen Howards End som går i SVT2. Jag har sett den förut men det var väldigt länge sedan. Jag älskar den typen av filmer, lite småsömninga engelska historier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar