På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 31 maj 2009

M som i ...!


...Matisse...Monet...Miró? Min älskling kom hem från förskolan med detta konstverket och det är mig han ritat...syns på håret tycker jag! Sådan här är jag enligt Nils:

"Min mamma heter Anna. Hon är snart 44 år. Hon jobbar och grejar, men nu är faktiskt bara pappa på jobbet. Mamma är jättebra på att bygga tågbana och torn av klossar."

Tycker det stämmer fantastiskt bra och översatt på mammaspråk blir samma text ungefär så här:

"Min mamma heter Anna och är 34 (!) år. Hon är hemma och är föräldraledig med två barn och lagar mat och tvättar och handlar och städar och plockar undan och viker tvätt och torkar bord och snoriga ungar då pappan är på jobbet och vilar upp sig. ;) Mamma är jättebra på att ordna bra saker för mig och Sigge så vi har det roligt varje dag!"

Hon är väl värd...






...marängtårta! Vid elvatiden invaderade vi Guddeby och smaskade loss på god marängtårta med grädde och hallon och grattade alla mammor som var på plats! Nils invaderade Ingrids rum och drog fram allt som fanns där och gosade sedan med sötnosen...som fick både kramar och pussar som här! Han visade ett väldigt intresse för Ingrids lilla pool som stod på gräsmattan så till slut fick vi åka hem och uppfylla hans önskan då det nu äntligen blivit...




...märmeböljan (..ok...nästan)! Idag har poolen vaknat till liv från sin dvala i garaget och vips var den fylld med vatten (himla käck att ha vatten i garaget nu...ett av våra renoveringsprojekt som vi gått i mål med och som vi idag insåg att vi inte ångrar!) så Nils kunde stilla sin längtan efter att bada i poolen en stund. Han har tjatat om detta sedan solen tittade fram för första gången tidigt i våras... Härligt att få slänga av sig de tjockare kläderna och dra på sig...


...moderna saker för nu är ju sommaren snart här och då passar det bra att glida runt i denna fina tunika/storskjorta som flörtar med 80-talet som jag fått idag av min äkta hälft! I ärligheten namn är jag inte riktigt ok med det 80-talsinspirerade modet som gäller nu men denna funkade fint...har testkört den idag. Är du sugen på en likadan så är ett besök hos Thea i Butik Lisa och Johan på Mariaplan att rekommendera! :) ...dessutom tycker "What to Wear-Åsa" (bloggvän som skriver om mode) att den är helt rätt och då kan det ju inte bli fel! Hoppas att den klarade dagen och höll sig ren från smuts och fläckar av...


...mat! Sigge har nästan inte ätit något idag och vägrat öppna munnen. Vid middagen ikväll var vi ganska uppgivna och ställde helt sonika fram en tallrik med två fiskpinnar och potatismos framför honom och OJ! vad han åt då han fick äta själv...ÅH NEJ tänker jag... ska det kladdiga börja nu...jag som hatar "tall och söl" (jo, han har mos i hela örat!). Hoppas att det bara var tillfälligt och jag skyller hans ovilja till att äta idag på värmen!


Nu skall vi njuta av den sköna kvällen och äta lite glass! Glad mamma på dig (om du är en mamma alltså)!

4 kommentarer:

  1. Va snygg du ska bli - eller jag menar snyggare?!? Men vart är korten på nya gästtoan som du lovat? Vi ses ju inte på ett tag så jag är nyfikenhet på toan i källaren!
    KRAMKRAM

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, du är bara bäst!!! Underbara Nils, han är sååå söt! Kram på er/Alexandra

    SvaraRadera
  3. Hej Alex!
    Tack för kalasinbjudan, vi kommer givetvis och jag skall också försöka få Nils till att ringa och tacka ja själv...lite si så där med att prata i telefonen, vet aldrig riktigt när det passar herren!
    Nu är väl plugget snart slut för terminen, eller! Lycka till med det sista!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  4. Vilken bra present du fick! Jag har ju en likadan som sagt :-) fast en annan färg. Jag använder min flitigt.
    Tråkigt och vara mammaledig de senaste dagarna? Frilanslivet är ganska gött det med faktiskt, även om jag idag gjorde "misstaget" och lovade jobba för Thea ;-)
    kram åsa

    SvaraRadera