På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 20 januari 2009

Vilket minne!




Hushållspapper och välling... det är det mitt liv består av just nu. Jag tar fram en ny rulle, jag river av och jag torkar. Jag tar fram en ny rulle, jag river av och jag torkar. Jag tar fram en ny rulle, jag river av och jag torkar. Denna handling är som ett mantra i mitt huvud. Visserligen smög det sig in ett litet "vi försöker med lite välling" här ikväll och det skall det nog få fortsätta att göra, för tro det eller ej, Sigge tyckte nog om majsvällingen han fick innan vi slängde honom i säng här ikväll. Hela 60 ml (jo, det är mycket i min värld...) slurpade han i sig innan läggdags. Det var inte första gången han drack välling men det var första gången han verkade vilja ha mer. Givetvis började jag direkt fantisera och drömma om ett mer friare liv. -Åse, jag kommer gärna på fest!!!!!!!



Ikväll överraskade Nils mig lite. Vi satt i soffan och kollade på Nicke Nyfiken (för tusende gången...) då han helt plötsligt säger: Duuu, mammaaaa, var är min Dora-ballong? Öhhh, svälj ...tänk, tänk...den har ju jag slängt utan att direkt ha sagt det till honom och det var ju jättelängesedan, typ i augusti någon gång, den låg ju bara och skräpade utan luft i hans rum i en ful hög och Nils hade för längsedan tappade intresset för den och den var bara i vägen när jag skulle dammsuga....öhhh.... Ja, vad säger man? Jag svarade honom : -Jo, den har jag slängt för den var ju trasig iallafall! varpå jag får en lång kritisk blick från honom och jag känner mig tvungen att fort säga något, något som då är mer positivt...men vi kan köpa en ny till sommaren då vi åker till Liseberg. Han fortsätter att titta på mig och svarar: Då vill jag ha en med Svampbob! och fortsätter sedan kolla Nicke Nyfiken. Efter vårt lilla samtal slog det mig vilket minne han (och säkert alla andra barn också) har både för händelser och för saker som hänt. Jag kom undan lindrigt för samtalet ikväll kunde tagit en helt annan riktning och då menar jag en mer negativ riktning. Alla småbarnföräldrar vet vad jag menar...Jag hade tur som blev räddad....av Svampbob!



Här är en bild från besöket på Liseberg i somras, Nils äter glass. Egentligen var det tänkt att vi, mamman och pappan och Nils skulle dela på två gigantiska mjukglassar men det tyckte inte Nils. Han ville givetvis ha en egen...som han faktiskt åt upp...Iallafall skojade Micke med Nils att han gärna ville smaka på hans glass men av bilden att döma är inte Nils särskilt intresserad av att bjuda...



Nils älskar glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar