På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 30 januari 2009

Jag vill ha en Morgan!!

Häromdagen köpte jag en sax till Nils. En rosa papperssax, (nja, det fanns bara en rosa kvar, men hade det funnits andra färger så hade det nog blivit en rosa iallafall...) dvs en sax som det bara går att klippa i papper med (eller som svägerskan så vitsigt påpekade; jaha, det går att klippa i papper men inte i mammer...). Någon vanlig sax är det inte (stark betoning här...) tal på för riktigt så mycket litar jag inte på Nils... Han var mycket intresserad av saxen och jag visade honom hur man håller i den...lite svårt det där... Men nu, varje dag, flera gånger om dagen, sätter han sig och klipper och klipper och klipper och klipper! Han klipper allt som kommer i hans väg. Helst skulle han vilja klippa i sina målarböcker men det fick jag snabbt satt stopp för. Vi går loss i pappersåtervinningshögen istället.

Lite svårt det där med greppet...


Eftersom vi är lediga på fredagar och då vanligtvis är hemma brukar Nils dra runt och leka lite här och där. Jag brukar inte bry mig om honom så mycket (...det där lät ju inte så bra men ni med barn förstår exakt vad jag menar...) för han är väldigt duktig på att underhålla sig själv och håller till mycket inne på sitt rum. Jag och Sigge har grejat med tvätt (det tar ju aldrig slut...) och lite annat så små-pyssel. Emellanåt brukar jag dock slänga ett öga in i Nils rum och detta är vad jag fick se idag när jag tittade in...här har det klippts och klippts och klippts i mängder!



I eftermiddags kom farmor och farfar äntligen! Nils har längtat och tjatat hela dagen...när kommer de...är det de som kommer nu...för att sedan nästan bli lite förlägen när de väl var på plats. Då, vid fikat, kunde han nästan inte prata när han skulle berätta vad vi gjort på stan... Sigge hoppade över till farfar med en gång och kunde inte sluta stirra...eller gapa...

Sigge med farfar Åke
Gapa, eller rättare sagt gapskratta, kan Sigge iallafall när storebrorsan busar med honom. Sigge kan inte slita blicken från Nils när de är i samma rum. Sigge stirrar och stirrar och väntar på att Nils skall busa lite, då börjar Sigge gapskratta så han kiknar.

Nils leker tittut med sin lillebror
Jag skall starta en fan-club! Vill du vara med? Då måste du, som jag, vara kär i Morgan. Jag blev kär i honom idag! Vilken stil och vilken charmör! Egentligen har jag nog ända sedan Let´s dance började varit lite småkär i honom, men idag slog det till på riktigt. Han måste få vara kvar! And the winner is...Morgan! Go Morgan!

1 kommentar: