På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 19 januari 2009

Karameller!

Nelli och Sigge "snackar" lite

Morgonen började med "sovmorgon" vilket för mig betyder att Nils inte vaknar kl. 06.00. Idag öppnade han inte ögonen förrän klockan var åtta, Sigge likaså. Tydligen var tjej-besöket igår tröttande. Gästerna åkte hem någon gång på eftermiddagen och klockan hann bara bli fem över fem då Nils utbrast: Jag vill ha "vängill" (välling) vilket också betyder att han är trött och vill gå och lägga sig. Han var trött redan innan gästerna åkt hem och kom till mig och sa att han ville vila... "Lägg dig på soffan en stund då" sa jag varvid Nils försvann en kort stund. Strax därpå kom han igen och tyckte att det var svårt att vila i sin säng för Lovisa och Maja lekte ju på hans rum...Iallafall svansande vi runt i pyjamasen ända tills Lisa (och Alvin och Nelli) ringde och bjöd in oss på lunch. Jätteroligt att träffas och att få se hur de bor. Det var lätt att hitta och de bor lantligt med utsikt över åkrar och skog. Lisa gillar inredning och deras hus var jättetrevligt och barnvänligt med mycket öppna ytor där Nils och Alvin for runt. Innan vi åkte hem fick vi både god lunch och smarrig fika. Tackar, tackar så hjärtligt!

Nils och Alvin leker hiss i hallen.

Väl hemma kände vi oss lite trötta, Sigge somnade redan bilen och fick fortsätta sova i vagnen ute på altanen och jag och Nils kröp ner under en filt i soffan och myste en stund tills Nils fick myror i brallan och bara inte kunde ligga still längre...

Resten av kvällen skall jag spendera med min karamell... min nya ELLE mat och vin. Det är en supertrevlig tidning som jag varmt rekommenderar till dig som gillar matreportage i snygga kläder. Detta numret var färgglatt både på utsidan och på insidan och jag fick en liten hoppfulll vårkänsla i kroppen en kort stund. Dessutom var numret fullspäckat med recept som jag skulle kunna tänka mig att prova. Om man inte orkar det så kan man iallafall läsa recepten lite skönlitterärt och låta smaklökarna drömma sig bort en stund. Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar