På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 18 januari 2009

Ett bombnedslag!


Vilken röra!! Här har det lekts i massor idag. Nils har haft besök av två tjejkompisar, Lovisa och Maja. Nils gäster hann nästan inte komma innanför dörren innan de stängde in sig på Nils rum. Där lekte de och lekte och lekte. Dessutom fick alla leksaker stanna på Nils rum hela dagen, så städningen efter dagens drabbning var lätt. De kom bara ut för tankning och fikning. Här ser ni hur de lassar in spagetti och köttfärssås och glass innan de drog in på Nils rum igen. De hann med både att rita fina teckningar och spela fotboll i hallen. Vad som försegick då Nils dörr var stängd vet vi inte men de har varit nöjda och glada hela dagen.


Maja, Lovisa och Nils äter.

Det är ju Maja som bjudit in Nils på kalas och det skall gudarna veta att han inte glömt att han skall på. Flera gånger varje dag frågar han om det är dags att åka till Maja på kalas och vi räknar och räknar dagarna på almanackan: idag är det bara 15 dagar kvar... Iallafall fick Nils upplyst Majas mamma Åse om att på kalas måste man ha partyhattar så nu vet hon iallafall vad Nils förväntar sig på kalaset...

De yngre förmågorna fick hålla till i köket med de stora. Här ser ni dem i åldersföljd, äldst först! Den ende som vågade sig in på Nils rum var Malte av förklarliga skäl...han går. Sigge och Lilly var fast i köket med undantag då de sov i sina vagnar.


Malte, världens gladaste trots feber!


Sigge skulle behöva gå kurs hos Lilly i hur man gör när man äter för som hon åt. Hon gapade och gapade efter allt som serverades. Sigges mammma sneglade avundsjukt på Lillys förmåga att äta riktig mat...Sigge tackade däremot nej till mat-smakisen men lite gröt och fruktpuré har trots allt svalts idag.

Lilly

PS. Nils kom hem från sin simkurs igår och var nöjdast av alla. Det hade varit jätteroligt och när badtiden var slut ville Nils inte åka hem men fick göra det iallafall givetvis. Han berättade hur de sjungit "Kalle Anka satt på en planka..." och att de sparkat och skvätt vatten med fötterna och kastat grejer. Pappan var också väldigt nöjd och farhågorna besannades inte, Nils fixade duschningen och lite vattenskvätt i ögonen tillräckligt bra. Vi ser verkligen framemot nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar