På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 17 oktober 2009

Nicke har ingen hjälm!

Att cykla är poppis...och då måste man ha hjälm på sig givetvis. Något som Nils lagt märke till att Nicke Nyfiken inte har i boken vilket han berättade för mig idag...Nils fick sin cykel i födelsedagspresent i somras. I början cyklade han bara på altanen för att i slutet av sommaren börja cykla ute på gatan. Dock hade vi en ganska lång paus i cyklandet efter första cykeltestet på gatan då Nils inte fick till det här med att bromsa riktigt bra och körde rakt in i grannens häck...efter det ville han inte se eller prata om sin cykel på en lång, lång tid. Men så en dag var han tydligen redo igen för nu har han lärt sig bromsa riktigt bra. Idag blev det så dags att göra en längre tur till mataffären i sällskap med Joakim med Sigge bak på sin cykel. Först var vi dock tvungna att göra en snabb inköpsresa till cykelaffären för Sigge behövde ju också en egen hjälm!
Sigge ser verkligen förvånad ut...och det kan man ju förstå....hjälm...vantar...cykel...cykelsits! Mycket nytt men trots det kom en leende Sigge hem från affären.

Dags för avfärd, nu drar vi mot affären! Tydligen var det mycket: "Pappa, vi rejsar!".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar