På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 7 juni 2010

Spela spel

Vi har spelat spel idag jag och Nils (nja, försökt iallafall, Sigge var ju med också!). Ni ser det på bilden och reglerna var ganska avancerade tyckte jag. Så avancerade att jag faktiskt inte minns dem i detalj just nu men tur är väl att Nils då har full koll: då får du gå hit mamma!, nej nu är det min tur igen för här är den stjärnan sörrö!, då får du hoppa över denna rutan för där bor ett galet troll! nu blev det en explosion! osv, osv!!! Han har gjort spelet själv som ni ser och det tar ungefär 10 minuter för honom att förklara hur det funkar. Just nu är det väldigt mycket rita, klippa, stämpla, klistra och glittra. Flera stunder varje dag. Högarna med konstverk växer snabbt på höjden. Nog tog det lite extra fart efter att jag köpt en stor plastlåda med fack där vi sorterat in allt hans material. Den bär han runt som om det vore en liten skattkista Nils. Jag bara uppmuntrar, älskar att han tycker det är roligt att skapa; kanske brås han på mamman! ;-) Hittade mina akvarellfärger i en låda igår i röran och kände då en stark längtan efter att få plocka fram blocken och sätta igång! Tyvärr var det längesedan och tyvärr kommer det nog dröja ett tag till...

3 kommentarer:

  1. Ja, det är roligt att skapa! Tyvärr har jag oxå lagt akvarellfärgerna på hyllan... men det kanske var lika bra det?!
    Kram Vännen!

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!

    Vilket fint spel Nils har gjort! :) Våra barn gillade också att rita egna spel som man skulle spela tillsammans sedan och med regler som man inte alltid hängde med på. Men oj, så kul vi hade! :) Alla sådana saker har jag sparat. Så fina och så härliga minnen! :) Sedan är vi ju en stor spelfamilj också. Nu är barnen så stora att de kan spela Monopol. :)

    Men det är väl klart att du ska plocka fram dina akvarellfärger och block och måla igen. :) Jag vet ju själv hur intensiva småbarnsåren är men du får inte glömma bort sådana saker som du tycker om att göra Anna. Så om du bara hinner måla 5 minuter varje dag så är det ju 5 härliga minuter. :) Din tid!

    Sköt om dig vännen!
    Kram Lotta

    SvaraRadera