På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 14 juni 2010

Min plantering

Så här blev min plantering till slut! Dags att visa upp den tyckte jag...efter allt slit. Än är det mycket yta att fylla men jag tar det lugnt. Lite här och där. Allt som jag planterat hittills verkar trivas bra, trots omplanteringar och nyplanteringar. Jag kan verkligen inte något om trädgårdsskötsel så jag planterar och fixar och det som trivs det trivs och det som inte gör det dör...so to speak! ;-) Mina artkunskaper är heller inte något att skryta över men jag har iallafall kärleksört, lavendel, solros, nejlika, blåklint, pion, rabarber, basilika, marokansk mynta, gräslök, citronmeliss, dill, persilja, jordgubbsplantor och några fler arter i planteringen som jag glömt namnet på (och orkar inte kila upp och titta på informationslapparna som medföljer plantorna heller...)! Strax bakom finns några vinbärsbuskar och ett litet sprött äppleträd! Fint är det iallafall tycker jag! Nu måste jag bara hålla ogräset i schack!


4 kommentarer:

  1. Ser ut som Doftklint tycker jag;-) är du säker på att det är Blåklint *fniss*?!
    Måla inte grinden förresten, den är ju såååå charmig som den är!
    Kram på dig! Måste träffas snart!

    SvaraRadera
  2. Ser fint ut! Min egen trädgård är mest jordhögar och diken just nu, men det blir spännande att bygga upp den sen när mur och trappa väl är på plats!
    Kram Mia A

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!

    Vad fint det blev och vad duktig du har varit. :) Jag tycker att du gör helt rätt som tar lite i taget. Kan vara bra att känna sig för hur man vill ha det och dessutom kostar ju växter en hel del också.

    Det där attans ogräset är himla trist dock. Det tar ju liksom aldrig slut. Ett tips är att plantera växter tätt och använda sig av marktäckare så att ogräset inte har en chans. ;)

    Ha det så mysigt i er fina trädgård!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Lisa: blåklint eller doftklint? Det får du avgöra nästa gång vi ses!:-) kram

    Mia: har förstått att ni håller på med ett sådant projekt. Antar att gymbesök är överskattat då! ;-) Men vad fint det kommer bli när det är klart! Ses snart! kram

    Lotta: god iakttagelse att det kostar pengar. Man märker dock inte det när man gör lite inköp då och då.

    Jag har faktiskt satsat på några marktäckare. Faktiskt har de börjat sträcka sig längs marken så sakta såg jag igår. Hoppas de hinner först ut på banan bara!
    kram

    SvaraRadera