På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 31 juli 2009

Besök från utlandet!

Idag har vi haft besök av en utvandrare, nämligen min kusin Peter och hans fästmö Annette och deras son Carl-Peter som är jämnårig med Nils. De är på besök i Göteborg hos Ingegerd (min mammas syster som givetvis också var med!) några dagar och annars bor de i Oslo. De dök upp till lunchen och efter en liten stunds bekantande var leken i full gång! De tre pojkarna röjde runt och lekte som bara den! Vi, som satt i köket och snattrade, hörde dem bara på avstånd!

Peter och Annette är också husägare och ganska nyblivna sådana och skall nu efter semestern flytta in i sitt totalrenoverade hus! Åh, vad roligt...dags för piffet så att säga. Heja Annette! Vi fick givetvis möjlighet att visa upp vårt eget här på Barfotsgatan och gick husesyn och sedan blev det ju mycket snack om hus och renovering....och om allt däremellan.




Efter massa lek inomhus och både lunch och fika ville killarna ut så på med regnkläder och stövlar och sedan såg vi inte röken av dem på en lång stund. Nils visade upp både sin sandlåda och sin jordhög och därefter var det fullt jobb överallt. En grävde i högen och en klippte gräset! Tack Carl-Peter för hjälpen, du var en hejare på manövrera gräsklipparen!


Familjen skall stanna några dagar till på västkusten och fortsätta sin släktbesöksturné några dagar till. Det var verkligen ett roligt besök och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi ses igen, kanske skulle man ta sig en weekend i Oslo någon gång?


Resten av eftermiddagen myste vi mest och busade vilt i soffan till Sigges stora glädje. Han spenderar det mesta av tiden i soffan sedan han lärt sig att klättra upp där. Där kryper han runt men ligger mest på rygg och myser, helst med något tåg eller liknade nära till hands som han gnager på! Nu skall vi äta upp resterna sedan lunchen och se en film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar