På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 9 juli 2009

Borås djurpark!


Vid elvatiden idag gick vi in genom grindarna på Borås djurpark och har sedan spenderat större delen av dagen där. Nils har gått först med kartan i högsta hugg och har visat och pekat och bestämt vart vi skall gå...han älskar kartor (och den han fick förra året då vi var i parken slet han ut!...gäller också två kartor från Universum...).

Strax innan ankomsten till Borås möttes vi av ett ordentligt skyfall men har (fantastiskt nog!) sedan dess inte haft mer regn...skyfall mötte oss igen dock då vi lämnat Borås bakom oss och ja, det regnar fortfarande ser jag.


Det djuret Nils helst vill se när han kom till djurparken var:...hästar!!!! Jag försökte förklara att det fanns andra djur där än de som finns på bondgården och då kom han på att han också gillade björnar väldigt mycket. Och mycket riktigt fick vi se flera lurviga saker uppe på Björnberget!

Jag gillar Borås djurpark! Det är barnvänligt och det är enkelt att vara där, dvs många ställen att sitta ner på och äta sin matsäck på/grillplatser, givetvis mycket att se på, lagom stort område för en 4-åring att klara av att gå runt, lekplatser och andra roliga aktiviteter. Nils fick ju syn på tåget som åker runt i parken så en sådan tur hann han ju med i sällskap av pappa. Sigge och jag kollade in vagnen och de stenar som fanns på marken medan de var borta! Vilken solstråle...trots att Sigge suttit (i vagnen eller i bilstolen) hela dagen har det inte varit gnälligt eller jobbigt...mycket som distraherar och mycket att titta på helt klart! Han har nog sagt (det enda ord han kan...) "titta" ungefär 5000 gånger idag! ;)


Nu skall kvällen avslutas med någon av följande filmer; "Vicky Christina Barcelona", "Benjamin Buttons otroliga liv" eller "En förlorad värld"..........jo, det var jag som valde filmerna idag! :)

1 kommentar:

  1. Vilken mysig dag!
    Men va han växer Sigge - stora killen:-)
    Fina pojkar du har anna!
    Vi ses kanske i sommar?
    kram emma

    SvaraRadera