På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 13 december 2010

Luciatåg utomhus!




Redan imorse märktes det av, överallt människor på väg, fler än vanligt tyckte jag iallafall! Strax efter klockan nio hade jag avverkat mitt första Luciatåg i Kungälv Gamla Kyrka! Mycket stämningsfullt och alla elever sjöng så hjärtligt fint! I eftermiddags var det dags för nästa på Nils förskola. Var hemma och vände och packade fika-korgen och tog på mig lite extra kläder då vi i år fick njuta av Luciatåget utomhus vilket var första gången för mig. Så vackert i den vita snön strax innan det började skymma. Där tåget skull stå och sjunga var det pyntat med granris och lyktor med levande ljus i och vid sidan av brann elden och värmde de mest frusna. Kölden var dock som bortblåst då Luciatåget kom skridande över gården. Så fina de var hela gänget! Nils hade bestämt sedan länge att han skulle vara stjärngosse och jag kunde räkna till tre styckna i tåget idag. Sjöng gjorde de, högt och tydligt och inte blyga det minsta. En av sångerna framfördes av endast de tre stjärngossarna och då klämde de tre i ännu mer; inte ett mamma-öga var torrt vill jag lova!! Nog var hela gänget lite frusna där på slutet men vad smakar då bättre än lussefika med lussekatter, russin och pepparkakor...inomhus! Tack alla duktiga fröknar!






3 kommentarer:

  1. Det var då de finaste stjärngossar jag har sett. Vilken fantastisk idé att ha det utomhus i detta vackra vinterland!!! Lucia är en magisk dag. Vilka fantastiskt fina killar ni har, du och J. Varmaste kramarna
    Alexandra

    SvaraRadera
  2. Grattis, du vann luckan från Svenssons i lammhult. Hur kan jag få kontakt med dig? Kan du maila mig?

    Mvh Frida

    SvaraRadera
  3. Vilken fin lussebild på stjärngossarna :-)

    Kram, Bella

    SvaraRadera