På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 19 december 2010

Liten julgran

Snö, snö och mera snö! Nog blir det en vit julafton iallafall! Här kommer några bilder från igår då vi var på utflykt tillsammans med några grannar. Vi packade in oss, en såg och fika i bilen och stannade inte förrän vi såg skylten "Granar självplock". Där drog vi runt i några timmar och kollade granar. Vi pausade givetvis med bulle och fika en stund sittandes i en driva. Ungarna busade runt i snön medan de vuxna letade reda på den "rätta" granen. Vår gran står nu klädd och fin i vardagsrummet. Den har jag och Sigge klätt idag medan Joakim och Nils åkte till Alebacken och premiäråkte slalom i nysnön. Givetvis fick killarna också en egen gran som de klädde igår. Å det bestämdaste skulle Nils ha kulört ljusslinga i granen och sedan valde han att matcha det med röda kulor med glitter på och en stjärna i silver och så allt julpyssel de gjort på förskolan i år! Nils visade inte jättemycket engagemang vid dekorationen men Sigge han skulle hänga allt "fälv" minsann!! Granen lyser verkligen upp gillestugan! :-)

2 kommentarer:

  1. Vad fint med en så där liten gran! Vi har bestämt att skippa gran i år då lillasyster är minst sagt klåfingrig och just nu håller på att knäcka krypkoden... Men nu börjar jag ångra mig eftersom vi för en gångs skull ska vara hemma hela jul- och nyårshelgen. En sån där liten gran hade varit perfekt hos oss! Känner tyvärr inte till någon självplock här.

    SvaraRadera
  2. Visst är det en bra idé med självplock! Förstår att du hoppar över gran med lillskruttan, det är första året vi satsar på en till killarna. Tidigare år hade varit störtomöjligt med en Sigge i familjen!
    kram
    //Anna

    SvaraRadera