På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 2 februari 2010

Som ett ljus!

Nils ÄLSKAR att se på tv. Han kan sitta hur länge som helst och hör inget, ser inget annat än skärmen och rör sig inte ur fläcken. Bilden ovan tycker jag beskriver just detta. På kortet har han precis fyllt 1 år och då hade vi sedan länge sett denna synen. Den första serien han fastnade för var givetvis Thomas Tåg (vad annars!). I flera månader var en inspelad snutt på 15 minuter det enda han ville se...om och om igen! Vidare är han inte särskilt kräsen, det mesta går bra!

Sigge däremot har inte fattat nå´t då det gäller tv:n och han har heller inte fattat att mamman och pappan gärna vill att han tar efter sin bror gällande detta..allt annat går ju bra; borsta tänderna, bada och att gå och lägga sig. Önskar verkligen att Sigge ville se lite på teve emellanåt så jag fick röja med annat en stund. Nu måste han ständigt passas då vi är nere i myset och ser på tv. Allt annat än tv får sig en omgång när Sigge kommer brötande...som häromdagen...i ena hörnan av rummet har vi en hurts och bakom hurtsen en jättestor kabelhärva som vi skall ta hand om när vårt på andra sidan väggen intillliggande badrum blir klart. För att hindra Sigge från att gå loss i denna har vi ställt soffan kloss an mot hurtsen så kabelhärvan går inte att nå...om man inte står på huvudet ner i hålet emellan soffan och väggen och hurtsen vill säga...Hålet är ca. 50 X 70 cm och behöver jag fortsätta...eller?

God kväll!

4 kommentarer:

  1. Hahaha, han e ju helt otrolig pigge Sigge....alltid nåt bus i göringen;)

    SvaraRadera
  2. Åh vilket fint kort på Nils. Jag kommer så väl ihåg den tiden med våra små..... Är så glad att ni bodde här så jag lärde känna er. Hoppas på att få lite tid över snart så kommer jag och barnen upp! Kram på er. Alexandra

    SvaraRadera
  3. Herregud - kortet är ju en kopia av Sigge, förutom att Nils sitter still.... Det du skriver om Nils att han varken hör eller ser något annat än teven har han ju ärvt av sin mamma :) KRAM

    SvaraRadera
  4. Jenny: om...på förskolan undrar de om han klättrar och är lika snabb på att hitta olåsta dörrar...svar: JA! ;)

    Alexandra: du och dina fina barn är välkomna när som helst!

    Sara: Nej, det har han ärvt av PAPPAN! Punkt slut!

    SvaraRadera