På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 29 november 2009

Grönbete!

Igår släppte vi då äntligen ut hästarna på grönbete...i gillestugan. Där springer det nu runt en miljard vilda hästar; vi har araber, fullblod, ardenner, lippizaner och en och annan mustang. Jag är supernöjd och rummet kommer absolut få mycket av det som vi vill....eller som Nils säger...myyys! Vi startade när barnen gått och lagt sig så kvällen blev mer än lång. Vårt mål är att bli klara med gillestugan innan julhelgen, helst tidigare givetvis, men allt tar längre tid än vad man tror. Men tapetseringen gjorde att många andra saker och fix nu kan bli klara...det finns ju alltid en logisk turordning när man renoverar som är svår att forcera. Mannen kämpade på tappert medan jag sprang upp och ner till en orolig Sigge som låg och gnagde sig på fingrarna...tänderna spränger fram i munnen på honom och natten tills idag var ingen rolig historia mellan 22-01 innan Panodil(arna?) kickade in på allvar. Men inga påminnelser om det idag...glad som en lärka vid halv åtta då han vaknade. Nils och Sigge dumpade vi i Guddeby (Nils var mer än nöjd efter besöket och han "gillar Ingrid" som han själv uttryckte det när vi åkte hem i bilen) några timmar medan vi röjde klart med kablar och el i gillestugan för att sedan fortsätta att städa klart hela trädgården. Från att ha varit en rörig byggarbetsplats med ett halvfärdigbyggt vardagsrum är där nu helt rent och så ståtar där ett färdigt rum. Man blir inspirerad att ta tag i saker och renoveringsprojekt stora som små när det går framåt på andra håll som det nu gjort här den senaste tiden med Sigges rum, gillestugan och vardagsrummet. Här kommer bilder på en arbetande man! Heja mannen!

2 kommentarer:

  1. Alltid lika kul och titta in...händer något nytt varje gång. Hästar är ljuvliga, ser ju jättemysigt ut därnere i gillestugan nu:)
    Kul att se utbyggnaden av vardagsrummet ta form också, blev verkligen space och kommer bli härligt ljus med de stora fina fönstren.
    Heja på, vi hörs snart igen kram!

    SvaraRadera
  2. Jo, nu är snart gillestugan klar...eller som vi säger här...myset!
    Desstuom håller målarn på och spacklar i vardagsrummet och om några dagar är det klart har han lovat. Gott!
    Hoppas att det är bra med dig trots alla undersökningar du får stå ut med. Det ska väl leda till något bättre får vi hoppas.
    Många kramar

    SvaraRadera