På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 1 november 2009

Celebert besök!


I torsdags fick vi då äntligen besök av Nicke Lilltroll! Han är ett litet troll av plast med stort svart burrigt hår och han bor till vardags på avdelningen Ekorren på Nils förskola. Eftersom han inte kan vara ensam där över helgerna får han följa med ett barn hem några dagar. Eftersom han behövde någonstans att sova fick vi ta fram docksängen från vinden och Nils bäddade sedan den med kuddar och filtar som Sigge hade när han var liten bebis. Sedan har docksängen varje natt stått bredvid Nils säng där Nicke har sovit så gott. Nils har tagit besöket på största allvar och varje frukost har han dukat med sina platsleksakskoppar och fat och frukter och sett till att Nicke fått i sig frukost. Han har lagt honom att sova när han blivit trött och då omsorgsfullt bäddat ner honom på rummet, släckt lampan och stängt dörren så han "får lite lugn och ro". Nicke har varit med på det mesta; på cykeltur skumpandes i Joakims ryggsäck och invirad i Nils mössa "så han inte fryser", muffinsbak och en massa lek. Nicke är nämligen en baddare på att leka kurragömma! Nu ikväll har vi skrivit ut kortet medan och klistrat in det och skrivit om Nickes besök på Barfotsgatan i Nickes dagbok! Imorgon bär det av mot förskolan igen men första skall han sova en natt till bredvid Nils!

1 kommentar:

  1. Gud vad gulligt! Vilken rolig grej de gör på dagis. Läste texten med ett stort leende. Ser Nils framför mig; hur han omsorgsfullt tar hand om sin vän. KRAM

    SvaraRadera