På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 20 augusti 2009

Här kommer, varsågod!


Se så liten och nätt! Det nylagda golvet avslöjar storleken på den förra murspisen...och ja, den var gigantisk! Vår nya kommer smälta fint in i rummet och ta så där lagom mycket plats. I färdigt utförande kommer den vara putsad och vit och dess rektangelform bygga ända mot taket. Om man tittar noga ser man att luckan är i glas och även runt hörnet vilket var den detaljen som avgjorde att det blev just denna modellen! Elden kommer bli mer synlig med denna typen av lucka än som på en vanlig där det oftast bara finns ett glasat parti framtill.

Spaljen vid den lägre delen av trappen har blivit bortsågad och genast öppnades rummet upp och kändes mer inbjudande. Visst är det bra med spjälor med tanke på barn men fallet blir ju lika långt ändå...resonerade vi! ;) De får väl lära sig gå i trappor...eller! Design framför allt!

Nischen som tidigare dolde tilluftsröret ligger nu infällt i golvet och i och med det öppnades rummet upp än mer! Det mörka partiet som löper längs väggen med början i hörnet och fram till murspisen blir sådeles golv nu istället för en halvmetershög nisch! Gillar! Dessutom har bröstpanelen som fanns längs alla vägar tagits bort, nu blir det helt släta väggar! Och så har mannen dragit rör innanför de nya väggarna med all tänkbar kabel i så vi ska slippa kabelhärvor/dammsamlare längs golven. Taket har vi bestämt att ha kvar som det är och de skall givetvis målas vitt...någon gång!

Den gamla tvättstugan skall ju på sikt förvandlas till badrum/spa och arbetsrum och se där...ett blivande arbetsrum. I den bortre dörröppningen (mellan spa och arbetsrum) skall en skjutdörr monteras men vi väntar fortfarande på den. Vit med tre frostade rutor...hoppas på lite ljusinsläpp till arbetsrummet från det fönster som finns i spat. Både i gillestugan och arbetsrum och spa är det planerat för golvvärme. Inte gilla kalla golv! Vi har valt att i arbetsrummet lägga vitoljad ask och det skall också läggas i gillestugan och i resten av övervåningen (förutom sovrummen där det redan är på plats!). Inredningen som ses skymta får jag blogga om en annan dag då allt är på plats!
Det var lite av en uppdatering på vårt renoveringskaos...dock lite mindre än för några veckor sedan. Stort tack till våra goa och händiga pappor som ställer upp och hjälper till...vi är grymt tacksamma för all hjälp och stöd!!! TACK!!!

2 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Wow, vad mycket som hänt i ert hus. Måste kännas jättekul när saker och ting börjar ta form. Mamma o jag ska ner till Ikea om typ två veckor, och vi tänkte kika förbi om ni är hemma då. Jag hör av mig innan, ser jättemycket fram emot att träffas och se hur ni bor på Barfotsgatan. Lät inget vidare med fästing på Sigge, hoppas han är ok.

    Kram Jenny!

    SvaraRadera
  2. Jo, det känns grymt skönt när det går framåt...tyvärr inte i vardagen med den hasigheten som ovan när tre karlar jobbar 10 timmar om dagen i 5 dagar! Men...vi skall ju bo här ett tag, varför stressa! ;) Har ni vägarna förbi så är ni hjärtligt välkomna på ett besök! Kramar Anna

    SvaraRadera