På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 6 augusti 2009

Åka tåg är kul!

Sedan flera dagar hade vi planerat att åka på utflykt idag. Vi hade siktat in oss på att åka ånglok mellan Anten och Gräfsnäs, något som vi tyckte kunde passa vår tågtokige son...och mycket riktig hade vi rätt. I god tid innan avgång anlände vi perrongen vid stationen Anten och se där...några bekanta (helt oplanerat!... men väldigt gott sällskap!); Lena och Fredrik med sina söner Joel och Adam.
Väl installerade i tågvagnen där det var outhärdligt hett med påföljande försening blåste det till slut i tågvisslan och vi lämnade stationen. Turen tar ca 40 minuter med ett stopp för vattenpåfyllning något som vi var tvungna att följa på nära håll.

Väl framme i Gräfsnäs bredde vi ut oss i skuggan och packade upp matsäcken och njöt av det sköna vädret. Strax intill fanns en jättestor lekplats dit killarna snart ville gå för att leka en stund. Men givetvis dröjde det inte länge innan det blev dags för det som lockade mest; att bada! Om vi hade velat hade vi också kunnat titta på slottsruinen som fanns i området men det hann vi tyvärr inte. Det var ett väldigt barnvänligt ställe med fint bad med både strand och brygga med hopptorn. Där fanns också en trevlig restaurang med cafeteria om man vill slippa ha med sig egen fika.


Bad är tröttande och behöver följas av påfyllning av socker i form av glass. Alla smaskade glass, Sigge var som galen i glassen (vilket vi iof sig vet sedan tidigare!) och strax därefter var det dags att packa ihop sig och åka ånglok än en gång tillbaka till Anten!

På det stora hela ett väldigt trevligt utflyktsmål som jag varmt rekommenderar till alla med barn. Det var inga större problem att ha med sig vagn och det fanns mycket att titta på både på stationen i Anten (lokstall, cafè och alla loken och vagnarna) och väl framme i Gräfsnäs (vändning av loket på vändskiva där barnen får hjälpa till, bad, slottsruin och lekplats). Åk dit! Kolla deras hemsida för mer information!

Oj då, hela familjen samlad på bild...det är inte ofta! Tack Lena för intiativet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar