På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 15 juni 2015

Tacos med makrill - ett vinnande recept


Efter att vi firat Marias läkarexamen i Lund startade vi tidigt på lördagen och åkte igen mot Göteborg. Vi hade en tid att passa på Sjöfartmuseét kl. 12.00. 


Väl framme var det samling på tredje våningen och där luktade det ljuvligt av mat. Där mötte vi också upp med klasskompisar ur 3b och fröken Anette. Sedan blev det då dag för prisutdelning!



Nils och hans klass har tidigare i vår varit med i en recepttävling där klasser fick hitta på ett recept som hade temat havet och även hade ett hållbarhetsperspektiv. Och gissa om alla blev glada och stolta över att de vann första pris med sina tacos med makrill. 


En kock var på plats och lagade rätten och sedan fick vi provsmaka en munsbit och hela klassen fick pris; varsin bok med temat havet. Receptet kommer med i en digital kokbok senare under året. 


Efter festligheten gick vi till ett café och käkade lunch och fikade med en klasskamrat med Nils. Vilken förmiddag vi fick!

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar