På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 7 juni 2015

Nationaldagen 2015


Vi firade vår nationaldag med att heja på Nils som sprang orienteringstävling. Faktiskt i skogen strax bakom huset där vi bor. Här står han redo för att ge sig ut. Kikar och ordnar sig på kartan. Strax efter sprang han iväg. 


33 minuter senare spurtar han i mål. Godkänd på alla kontroller och kan har nu en tredje godkänd tävling i bagaget.   


Sigge fick också testa att orientera. Mini-knat kallas banan för de yngsta. En karta där barnen skall hitta djur i en viss ordning. Även Sigge fick en "pinne" som sticks i hittad kontroll och som då piper till. Sigge sprang på bra. Trots att det inte var tävling som Joakim försökte förklara så var Sigge bestämd med att låtsas att det var tävling. Båda var dysvetta när de kom tillbaka. 


Efteråt åt Sigge upp allt som kom i hans väg; en hamburgare, två bananer, en tablettask med russin och en festis. Fattar inte hur mycket ungen kan äta. Men sedan växer han galet mycket just nu. Ett par centimeter varje vecka känns det som. 

//A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar