På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 18 juni 2015

Nils kompiskalas


Och så i söndags var det då dags. Det har varit många olika teman på kalasen. Många. Men inför sitt 10-årskalas kom önskan för länge sedan. Hans högsta önskan var att ha ett gokartkalas. Så det fick det helt enkelt bli. 


Efter en fika på altanen med presentöppning drog vi iväg hela gänget till Torslanda där gokartbanan låg. Först rekade killarna lite och sedan var det dags för utprovning av hjälmar. 


Därefter var det dags för genomgång av banan, regler för hur man kör på banan och instruktioner för att kunna köra. Sigge och jag hängde med också med. Vi hade snackat mycket om reglerna innan så att hans förväntningar motsvarade hans uppfattning. Det här med att saker är olika beroende på ålder är ju svårt att acceptera för Sigge. Ibland. 


Efter att alla kommit på plats i sin gokart och stolar och annat justerats var det ett laddat gäng som körde ut på banan, 7 minuter långt var första racet. 


Sedan var det depåstopp och en kort paus. Och så samma visa igen och dags för race två. Och nu hade killarna blivit varma i kläderna och körde så det skrek i däcken i kurvorna. Kul. 


Hela gänget samlat innan medaljutdelning. Sedan blev det korv och glass innan vi for hem igen. Nils var väldigt nöjd med utflykten. Och vill gärna köra igen.  

//A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar