På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 21 juni 2015

Sigges kompis-kalas


Otaliga gånger har Sigge påmint oss och upplyst oss om antalet dagar som är kvar till hans kalas. Och idag så äntligen. Dags för skattjaktskalas med sju kompisar. 


Joakim gick all-in med sablar, lapp för ögat, tatueringar och andra attiraljer och stöttade upp utomhus. Efter presentöppning, tacos och glassbuffé var det dags för piraten att sätta sina landkrabbor i arbete. Ungarna blev rejält svettiga när de letande efter guldpengar som vi gömt i trädgården. Sedan fick de köpa ledtrådar som ledde dem till fyra kartbitar. Och kartbitarna kunde gömma sig på de mest luriga ställen. 


Sedan kom det svåra. Att klura ut hur kartan skulle sitta ihop. Vi fick ta tejp till hjälp. Allihopa engagerade sig något kolossalt. Härligt. Till slut så fick de koll på läget och kartan. 



Och sedan gällde det att hänga med. Herregud vad de sprang. Upp till elljusspåret och rätt in i skogen till stället som ungarna häromkring kallar "Hemliga hemlisen".


Och där fanns skatten. En skattkista full med godispåsar. Alla nöjda och glada. 

Sigge har längtat och sett så fram emot sitt kalas och han var så nöjd när vi snackade om det i eftermiddags. Men helt slut. Tog det lugnt hela eftermiddagen och orkade med en stunds fotboll med kompisen innan han somnade bums, vår lilla skatt. Puss på dig. 


//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar