På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 28 juni 2015

Jan Lööf och Spikön


Någon är på Madagaskar och några åker till Spikön i Trollhättan. I väntan på att pappas semester skall starta har vi gjort egna utflykter. En av dagarna åkte vi med Sara och hennes väninna och barn till Trollhättan för att leka på den nya lekplatsen som inspirerats av Jan Lööf som invigdes i början av sommaren. 


Soligt väder och en jättefin lekplats. Mina killar gillar böckerna och de läser vi fortfarande här hemma. Ungarna lekte i 4 h nonstop. Med paus för lunch och fika givetvis. Vi vuxna slappade på filtar och pratade. Underbart. 



Tydligen är det Julia som initierat bygget genom sitt brev som hon skrev till Stadsbyggnadskontoret. Läste om historien på en anslagstavla och blir varm i hjärtat över processen som faktiskt blev av efter hennes brev. Hon och hennes kompisar fick komma på workshop och utifrån den skapades lekplatsen. 



En jättefin utflykt på lagom avstånd från Kungälv. Kan verkligen rekommendera ett besök med välfylld fikakorg. Ungarna vill inte hem.

//A

1 kommentar:

  1. Kul att lekparken uppskattades. En avd på jobbet var där i dagarna och barnen var ivriga att berätta om sina upplevelser. Spikön ligger så fint. Brukar Promenera där rätt ofta.

    SvaraRadera