På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 7 januari 2012

Vitt och blått


Dagens tema verkar bestämt vara porslin både här och där. För en tid slängde jag ut nästan allt porslin och plastartiklar (blandat i färgerna brunt, svart, vitt, rosa och rött) ur köksskåpen. Istället står där vita tallrikar, pastatallrikar, assietter och frukostskålar som jag fyndade på det stora varuhuset. En sväng på samma varuhus häromdagen innebar att jag på rean fyndade ännu en gång och då plastassietter, pyttesmå och små skålar i mörkblå plats. Trevliga att ha på sommaren att servera ute i. Dessutom har jag nu bestämt mig för att satsa på de stora tekoppar från Spode som går i färgerna blått och vitt. Tänkte att mannen får köpa med sig sådana hem nästa gång ha drar till England på jobb och det vet jag ju aldrig är långt borta. :-) Helt plötsligt verkar färgerna vitt och blått tagit över i köksskåpet. Och inte mig emot. Tycker om den färgkombinationen. Och idag när jag efter frukost skulle plocka ur diskmaskinen blev jag så färg-irriterad på de slitna bruna muggarna som dröjt sig kvar i skåpet så då åkte de också bums ner i källaren. Istället fick en del av min fin-servis som min mamma sparat till mig flytta in i skåpet istället. Och tänka sig; blått och vitt än en gång! Vi får se hur vi trivs med dem. Danska serviser ses ju överallt numera. Och varför inte använda den än att låta den stå och damma i något hörn!

Strax lördagsmys på gång med en fin väninna och hennes familj. Vi har försökt få till en träff hela hösten... men idag så äntligen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar