På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 21 januari 2012

Lycka


En kväll, strax innan jul bröt Nils ihop. Gråtande förklarade han att denna julen var den sämsta någonsin minsann. Ingen snö och ingen snögrotta med tre ingångar. Och inte hade vi åkt pulka eller snowracer en enda gång. Så idag när snön lagt sig drog vi på oss skidkläderna och drog ut till pulkabacken. Och åkte. Jädra vad vi åkte! Och hade snöbollskrig. Tyckte dock uppslutningen i mammans lag var lite dålig. Mycket killarna mot tjejerna. Och givetvis drack vi varm choklad när vi kom hem. Alla utom Sigge, han skulle ha kall choklad. Nu har Sigge lagt sig iallafall. Helt slut. Han är så skönt tycker jag för han kommer och säger till: nu är jag trött och vill sova. Solklart konstaterande liksom. Vi hann läsa en och en halv bok då han plötsligt inte ville läsa mer. "Släck" sa till mig och törnade in. Nils däremot, vår lilla nattuggla är inte i säng än. Han är aldrig trött, varken på morgonen eller på kvällen. Önskar det kunde smitta av sig till mig... 


2 kommentarer:

  1. Låter som en fantastiskt fin lördag i snön. :) Och nog minns man att det inte var någon riktig vinter då man var liten om mn inte fick åka pulka, ha snöbollskrig och göra snöänglar. Det är ju det roligaste med vintern. :)

    Trots att vi har två tonåringar numera så har vi iallafall två fina snögubbar som hälsar alla som passerar vår trädgård välkomna. På något vis blir man aldrig för gammal för att leka i snö. :)

    Ta hand om er!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Lotta: härligt att alla åldrar gläds åt snölekar! kram

    SvaraRadera