På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 2 januari 2012

Lottas utmaning

Fy så seg jag är ibland! Fina Lottas utmaning som kom i höstas tar jag tag i nu. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Här kommer iallafall frågorna med svar som utmaningen innebar...om någon nu vill veta?

Varför började du blogga?
För att bli mer teknisk! Satt där vi datorn och fick fråga mannen varenda gång hur man tankade ur korten ur kameran och blev så trött på mig själv och mitt ointresse för tekniska saker. Så då fick jag för mig att starta en blogg och bli tvungen att lära mig tex sådant svårt som jag beskriver ovan!!! ;-)

Sedan var det väl också viljan att ha något som är mitt, något att bestämma helt själv över.

Och sedan även för att...och detta låter säkert som värsta humbug och fantasti...så att lilla mamma skall ha något att läsa där uppe; så hon vet hur jag och hennes fina små barnbarn har det här nere på Barfotsgatan........

Vad har du för mål med bloggen?
Att dokumentera vår vardag vi har tillsammans i min lilla familj. Att minnas det som händer runt oss och häromkring. Har börjat fundera på att skriva ut mina blogginlägg årsvis till en bok som ligisterna sedan kan läsa i och spara vidare. Som ett fotoalbum man gjorde förr.

Vilka bloggar följer du?
Alla möjliga. Vardagsbloggar, inredningsbloggar, bekantas bloggar och några modebloggar. Kolla in min länklista, vet jag!. Dock har jag ett gäng till som jag kollar in då och då men det där med att uppdatera länklistan glömmer jag hela tiden av... Att följa bloggar har blivit ett intresse. Kan man ha bloggläsning som det? Jäpp, det tycker jag iallafall. Tycker jag både lär mig och får mycket inspiration till allt möjligt genom läsning.

Favoritfärg?
Rosa. Grymt svag för rosa. Just nu rosa ranunklar i krukorna. Valde ju rosa Uggs. Visade mannen ett badrum i vitt och rosa som jag tycker är superfräscht. Vi var inte överens där. Oh no... 

Och så grått. Helst betonggrått. Här hemma då. En färg som kommer igen överallt i vårt hus. Soffa, matta, fåtölj, fårskinn, soffa igen, kakel, klinker, trappfärg stolar. Så fin att matcha med. Svart är för hårt tycker jag. Har nästan inget helsvart i mitt hus... 

Favoritfilm?
Älskar att se film. Men som så många andra som tycker samma sak gör jag det sällan. Älskar allt möjligt. Här kommer några i en enda röra: Ett rum med utsikt. Love actually. Nästan allt av Woody Allen, Brokeback Mountain, Amelie från Montmartre, The pianist, Notting Hill, Stekta gröna tomater, Closer, Chocolate, Match Point, Edward Scissorhands, Förnuft och känsla, Låt den rätte komma in, Trollkarlen från Oz, Doktor Zijvago.

Och så mina tv-serier: Huset Elliot, Gilmore Girls, Mad Men, Californication, Sex and the City, True Blood, Downton Abbey och nu Homeland.  

Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Tycker om att resa men just den biten har inte varit prioriterad då vi sedan ett par år är med hus och två små barn. Dock startade vi ny trend i familjen då vi i somras åkte iväg hela bunten till Mallorca i sällskap med min syster och familj. De (Nils, Sigge och Ella) pratar på resan än. Och till sommaren sticker vi igen till Spanien men med två fin-fina kompispar. Tolv personer (6 vuxna och 6 barn) i ett stort hus i två veckor. Det ser jag verkligen framemot mycket. Drömmer också om att åka på safari med mina barn och få se vilda djur. De som vi ser i djurparken i sina rätta, fria element. Afrika är lockande tycker jag. Sedan står ju Marrakech kvar på listan och Bilbao som vuxenresor. New York har jag varit i två gånger men åker jättegärna dit igen! Åka skidor i Aspen hade också varit ett minne för livet men dit skulle jag gärna ta med mig mina barn. Så även till Hawaii. Vill nog uppleva många ställen med mina barn tror jag; London, Paris och fler storstäder. Gärna mer av Sverige också så som Gotland och norra Sverige och Österlen som är så vackert. Hoppsan vilket önsketänkande det blev här då! Det trodde jag verkligen inte när jag för en liten stund sedan tog tag i överskriften.  

Over and out, friends!

1 kommentar:

  1. Anna, alla är vi sega ibland. ;) Jag har nog flera utmaningar som aldrig blev av. Så är det bara.

    Men vad roligt att läsa dina svar på frågorna och lära känna dig lite ytterligare. Märker att vi också delar en hel del favoritfilmer och tv-serier. För att inte tala om resdrömmar. Och du, jag är säker på att din mamma har full koll på vad ni har för er och ler stort.

    Tack för fin läsning vännen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera