På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 2 december 2011

Risbräcksfredag


Mellan soffan och sängen. Det var mitt rörelsemönster igår. Usch, riktigt krasslig. Glad att jag känner mig bättre idag men fortfarande så trött emellanåt. Efter frukosten imorse somnade jag på soffan en stund medan Sigge fick se en film (trots att jag lade mig strax efter nio igår). Vi blir nog kompisar ett litet tag till, jag och Alvedonen. ;-)

Julstämningen håller fortfarande sig på avstånd. Åt i och för sig den första pepparkakan i onsdags men någon glögg har det inte blivit än. Vår sats av dunderglöggen står och bubblar en våning ner och jag antar att den blir upptappad till fjärde advent iallafall. Av mannen. Kanske blir det iallafall julstämning imorgon då vi skall till en väninna på adventsmys. Hon är en fena på det där fixet. Tills dess den dyker upp njuter jag av min fina amaryllis som stolt breder ut sin giganstiska blomma. Hyacinterna verkar låta vänta på sig ett tag till.

Ikväll bänkar vi oss igen i myset (gillestugan) för SVT:s julkalender. Vi var rörande överens om att vi ville fortsätta titta efter gårdagens premiäravsnitt. Gillade den mycket. Ikväll slår vi nog till på stort då det dessutom är fredag. Kanske blir vi tvungna att smaka på risbräcken som vi köpte på Nils skolans julmarknad häromdagen. De ser väldans smaskiga ut!




3 kommentarer:

  1. Skönt att det går åt rätt håll!
    Själv gick jag till vårdcentralen igår för att kolla upp min eländiga hosta, som kändes som att den bara blev värre... Det visade sig att jag hade ett något förhöjt crp-värde, så jag blev rekommenderad vila, för att undvika lunginflammation! Huga!! Det vill jag INTE ha!!
    Så här har soffan och jag varit bundisar igår och idag!

    Ha nu en riktigt fin helg!
    Kram, kram!

    SvaraRadera
  2. Krya på dig och ha en riktigt härlig helg!

    SvaraRadera
  3. Nej, men usch Anna! Det är inte roligt att vara sjuk. Din stackare! Krya på dig och jag hoppas att kombinationen alvedon, vila med Sigge i soffan och risbräck ska göra susen för hälsan. Håller tummarna för att du mår mycet bättre imorgon och kan njuta ritigt av adventsmys hos din väninna. Styrkekram till dig.

    Jag kan bara instämma angående årets julkalender i SVT. Här hemma tycker vi också om årets julkalender och gillar andan av Dickens som svävar över den. Riktigt bra.

    Ha nu en fin helg och krya på dig vännen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera