På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 16 december 2011

Barfotsgatans lördagssvep


Fick en julhälsning av min Nils idag. Stolt mamma. Stolt son. Och fick till slut iväg årets julkort. En dag försent enligt postens önskemål. Hoppas de hinner fram ändå.


Premiäranvände min nya födelsedagspresent idag. Tömde därför min gamla. I give you the innehåll. Inte upplagda i några fina rader. Skräp och viktigheter i en enda röra. Precis som det också legat i min gröna väska. Men i den nya svarta; var sak på sin plats. Ett tag hoppas jag.


Förra året hittad jag etiketterna på nätet. I år tryckte jag egna. Pyssel en stund. Något terapeutiskt det där. Att göra samma om och om igen. Närmare bestämt 36 gånger.


Överallt hyacinter. En och en. Tre och tre. Fem och fem. Och så videung. Och amaryllis.


Har slängt ut den gamla servisen. Blev en ny från det stora gula varuhuset. Familyerbjudandet på 18 delar i vitt var svårslaget. Slog till. Två gånger.


En apelsin om dagen. I klyftor framför Tjuvarnas jul. Clementinerna hinner inte ens hem från affären innan de är slut. Nils vill helst äta dem tre och tre.

Vill resa. Vart som helst. Kanske har det att göra med det gråa som hälsar på vareviga dag. Så länge får nypremiären duga. Gillar mixen av programledarna. Hoppas suget stillar sig ett uns. Ett litet tag.

Detta inlägget snickrade jag ihop igår. Men orkade inte publicera det. Innan halv tio sov ALLA på Barfotsgatan. Och då hade jag och mannen redan sovit en halvtimme var i var sitt rum bredvid sönerna. Nattning i kombination med jetlag och tre-veckors ensamstående är svårt att stå emot.... ;-)

4 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Vilket härligt svep från Barfotsgatan! :) I min handväska är det också en salig blandning. Lite som livet brukar jag säga. ;)

    Mmm, clementiner. Jag är en missbrukare när det kommer till clementiner. Utan tvekan. Det är inte avgiftning från julgodis som behövs här hemma efter jul utan avgiftning från clementiner. Så goda. Så söta och så svåra att motstå.

    Ett stort GRATTIS i efterskott på födelsedagen Anna! Jag hoppas att du hade en fantastiskt fin dag?

    Ta hand om dig, njut av jullov och ha en riktigt fin jul tillsammans med de dina på Barfotsgatan.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Mycket skräp hittar man i min handväska - vem vet, jag kanske fotograferar den imorgon?

    Vilka fina etiketter du har gjort!

    SvaraRadera
  3. Lotta: tack! Imorgon vid halv fem då tar jag jullov. Ett efterlängtat! Hoppas du får ett fint sådant själv. Kram

    Kajsa: våga visa innehållet! ;-) Nästa skicka-vidare-grej?

    //Anna

    SvaraRadera
  4. fint med stämplarna!
    känner igen mig i väskkaoset... :)

    SvaraRadera