På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 14 januari 2011

Skiddag 3


Vår tredje skiddag blev en dag att minnas från vår skidsemester. Ingen vind, lite nysnö och minus 5 grader med lite sol och moln om vartannat på det. Lägg till två ungar på toppenhumör...då får man också två föräldrar på toppenhumör! :-)

Nils med bra glid under skidorna och motiverad till åkning. Gärna i stora backen där vi tog ankarliften upp en bit för att sedan åka nedför; antingen han först och jag efter eller tvärtom i lagom stora svängar. I barnbacken var det obligatoriskt att åka genom Bolibompa, varje gång!






Så fort Nils fick på sig pjäxor var ju inte Sigge sen på att hänga på. Selen funkade perfekt och Sigge ville bara åka "mera, mera". Och så ville han ju åka tåget, dvs liften..? Ibland förstår man ju inte riktigt hur det hänger ihop för de små, så visst kan vi åka tåg! Dessutom var han för skön när han kom åkandes, sjungandes på Sjörövarfabbe! Varje gång! Goaste ungen alltså!

Som anläggning fungerade Högfjällshotellet perfekt! Väldigt lagom stort för två barn i Nils och Sigges ålder och backarna med lagom svårighetsgrad för dem. För oss vuxna kanske inte backarna bjöd på särskilt stor utmaning men det var vi väl medvetna om då skidsemestern främst var till för ligisterna. Att boka några privatlektioner var guld värt och funkade verkligen perfekt för Nils iallafall! Kan verkligen rekommendera det, värt varenda krona! Anläggningen kring skidbackarna med restauranger och annan service funkade perfekt. Både After ski och jättetrevliga restauranger, bio, spa och fjäll-lekis där Nils och Sigge spenderade någon timme (60:- per timme och barn, vilket fynd!) så mamman och pappan kunde åka en stund tillsammans. Synd att vi precis missade HaaksAfter skin; där hela januari utom på våra datum. De hade jag verkligen velat se!
Innan vi åkte hem besökte vi nybyggda Experium i Lindvallen en kväll. Där finns ett upplevelsebad, bio, bowling och mat och massa annat. Badet var superfint men kanske kunde de satsat på något roligare badlekland för de små. Nils var dock i himmelriket! Efter det besöket var vi helt slut...skidåkning och bad på samma dag, det tar på krafterna. Nils var trött redan efter dagens skidåkning som ni kanske ser! :-)

2 kommentarer:

  1. Hej, åh vad härligt med skidåkning i Sälen. Lindvallen och Högis har backar som passar mig mycket bra :-)

    Ha en fin lördag.

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Efter en vecka då jag inte ha hunnit med mina bloggrundor kikar jag in och läser ikapp mig om er härliga skidsemester. Fantastiska bilder (jag gillar verkligen den på en utslagen Sigge och den av en utlagen Nils ;)) och härliga beskrivningar av er resa av dig. Tack för att du delar med dig Anna och ni verkar ha haft en mysig resa tillsammans. :)

    Sköt om dig vännen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera