På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 9 oktober 2010

Utflykt!

En lördag med massa måsten; stryka, tvätta, renovera, fixa i trädgården, åka till tippen, jobba extra...men det fick vänta en dag till! Efter en god lunch åkte vi till Nils favoritställe: Universum! Sigge somnade på vägen dit och fortsatte sova en bra stund till i sin älskade vagn medan vi andra åkte hissen upp till översta våningen. Först byggde vi igloo en stund och sedan balanserade vi över den populära hängbron i hajriket. Nils blir mer och mer intresserad av fiskarna och idag satt vi en lång stund och tittade på hajarna som simmade runt i bassängen på betryggande avstånd på andra sidan det tjocka glaset. Efter en stund i rymden och i krimlabbet blev det dags för den nu mycket mindre Puls-avdelningen. Det spelade mindre roll för Nils och Sigge, de for runt som galningar iallafall. Sedan gick vi till cafét för att ta en fika. Under våren har de byggt om sitt café som varit underdimensionerat och grymt opraktiskt; alla som sitter och äter måste passeras av alla som är på väg till eller från kassan. Så med viss förhoppning om förbättringar gjorde vi ett besök...och nog blev jag besviken. Menyn är dyr och inte särskilt barnvänligt eller inspirerande och platsen för gästerna är fortfarande mitt i en motorväg av andra gäster. Märkligt att ett cafè på ett sådant ställe inte har högre krav på att möta barnfamiljers (och alla andras) krav på att vara ett ställe där man kan fylla på krafterna igen. Det finns ju inget annat att välja på heller. Visst kan man ha med sig eget vilket jag och min syster haft vid några tillfällen. Då blir man hänvisad ner i bottenplanet där det står några bänkar och smutsiga bord att sitta vid. Inga barnstolar, microvågsungar eller toaletter inom synhåll. Och detta avskräcker en från att vara ekonomiskt fler gånger... Annat är det ju på stället vi stannade till på vägen hem. Efter flera timmar på Universeum med bara fika i magen började det kurra här och där när vi satte oss i bilen för att åka hem. Ingen av oss var sugna på att ställa oss i köket väl hemma så därför svängde vi av och smet in på Ikea som nu har öppet till åtta även helgerna.Restaurangen var öppen och serverar varm mat till halv åtta så hela familjen fick sig mat och betalade...ja, ingenting för kalaset (i princip)! Nu myser vi med dajm och Bolt och livet känns gott, så gott! Ha en fn kväll!

1 kommentar:

  1. Ni gjorde verkligen helt rätt som struntade i alla lördagsmåsten och tog en härlig dag på Universeum istället. Det är verkligen ett härligt ställe och jag förstår att era pojkar älskar det där.

    Trist med caféet dock. Ser det likadant ut som det gjorde i juni månad så förstår jag verkligen vad du menar. Vi åt där då vi besökte Universeum och det var både dyrt och rena kaoset. Ingen matro att prata om. Inget vi kommer att göra om. IKEA är kanon på det viset. God mat till en billig peng. Helt klart prisvärt!

    Härliga bilder på dina pojkar! :) Ha en fortsatt fin helg Anna och sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera