På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 3 augusti 2010

Trädfällning

Vid nio-tiden imorse gick motorsågen igång och framåt fyra-tiden hade vår trädgård i rask takt förändrats i utseende. Det första trädet som vi sa adjöss till var vårt enorma körsbärsträd. Så otroligt vackert i två dagar på våren och som därefter bara inneburit en massa jobb då trädet växt sig alldeles för stort. Enorma mängder fruktrester och löv att kratta ihop kring hela grannskapet. Den fina frukten har bara skatorna haft tillgång till då vi inte äger en tillräckligt lång stege för att få tag på frukten... Kanske blir det ett nytt körsbärsträd istället som skall tuktas rejält på vägen! Sedan fortsatte vi med två äppleträd där det ena ruttnat i roten och det andra inte gett någon frukt på de år vi bott här! Sist ut var vår gigantiska gran som säkert rätt skött skulle varit dekorativ men nu snedväxt och sliten på grund av ett par enar som grannar i många år... Dagen har inneburit ett steg i rätt riktning mot en ny trädgård och genast fick tankarna kring trädgårdens planering ny energi...dags för ett nytt projekt kanske? Dock ska vi skynda långsamt...nästa anhalt är en ny häck! Stort tack till pappa som hjälpt oss under dagen och skött motorsågandet; en riktig fena på det där! Även tack till Micke som varit behjälplig med ett par extra nävar i röjandet!

1 kommentar:

  1. Hej vännen!

    vad duktiga ni har varit! :) Jag kan tänka mig att barnen tyckte att det var toppen att titta på? Och vilken skillnad när granen var borta. Måste ju har blivit mycket ljusare inne i huset också? :)

    Det är skönt när man tar tag i de där sakerna man vill förändra och extra kul när de ger ny energi till förändringar. Men som du säger så är det bra att skynda långsamt, att känna sig för helt enkelt. Det ska bli spännande att se vilka planer ni har för er trädgård. :)

    Sköt om dig Anna!
    Kram Lotta

    SvaraRadera